ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτος Γεωργιάδης: «Μίζεροι όσοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια – Σταματήστε την κλάψα»

Για ακόμη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης υποτίμησε τη νοημοσύνη του μέσου πολίτη, χαρακτηρίζοντας «μιζέρια» τις διαμαρτυρίες για την ακρίβεια.
Απίστευτος Γεωργιάδης: «Μίζεροι όσοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια – Σταματήστε την κλάψα»

Εμφανώς ασταθής και επηρεασμένος από το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και επέλεξε να παίξει άμυνα με «φουλ επίθεση», δηλαδή με συνήθη ξεφωνίσματα, προκλητική συμπεριφορά και ειρωνείες.

Μετά τις πρωτοφανείς αποδοκιμασίες  που «γεύτηκε» ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Καστοριά, όπου κάτοικοι και αγρότες διαμαρτύρονταν για τις εξωφρενικές τιμές του ρεύματος, ήταν λογικό να έχει… χαλάσει κάπως η διάθεση του υπουργού που για μήνες ενέπαιζε τον πολίτη αφού δεν έπαυε να διατρανώνει πως ο λαός έχει… «κυβερνησάρα» και πως η Ελλάδα είναι… υπόδειγμα ανάπτυξης.

«Ήρθες με πληρωμένες βενζίνες από τον ελληνικό λαό», «τα βγάζεις πέρα με τον μισθό του υπουργού;», ήταν μόνο μερικές από τις ειρωνικές εκφράσεις που είχαν ακουστεί κατά την άφιξη του υπουργού έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Βλάπτουν την Ελλάδα και είναι μίζεροι όσοι μιλούν για ακρίβεια»

Ασφαλώς ο κ. Γεωργιάδης δεν προβληματίστηκε καθόλου για το τι κάνει αυτούς τους πολίτες να εξοργίζονται, άλλα μόνο για το πλήγμα που δέχθηκε η εικόνα του, οπότε και σήμερα (στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα») επέλεξε να προβεί σε μια νευρωτική αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας… μίζερους όσους διαμαρτύρονται για την ακρίβεια.

Όταν του έγινε σχετική ερώτηση για τις ανατιμήσεις και το ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Γεωργιάδης κραύγασε: «η μιζέρια βλάπτει την Ελλάδα, όχι άλλη μιζέρια». Όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε αν είναι μίζεροι οι πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Γεωργιάδης (σε μια μεγαλειώδη στιγμή πολιτικού πολιτισμού, μία από τις πολλές που μας έχει συνηθίσει) απάντησε: «Σταματήστε κυρία μου την κλάψα, βλάπτετε την Ελλάδα» και «ας αφήσουμε τα ψόφια, παντού έχει πληθωρισμό».

Ενώ, αντί να απαντήσει για την ουσία του θέματος της ακρίβειας που ταλανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, προτίμησε να επιτεθεί στη δημοσιογράφο που απλώς είπε τα αυτονόητα, κατηγορώντας την ότι είναι… ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ συνέχισε την ειρωνεία προς αυτήν, λέγοντας «εσείς εκπροσωπείτε τις ελληνικές οικογένειες, κι όχι εγώ που με έχουν ψηφίσει 70.000 στη Βόρεια Αθήνα».

Είναι και αυτό ένα δείγμα της σύγχυσης που ερμηνεύει τα πράγματα ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος για δύο ολόκληρα χρόνια προκαλεί και προσβάλλει πολίτες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, άλλα βασίζεται ακόμα στους 70.000 ψηφοφόρους που τον ψήφισαν πριν ξεδιπλώσει τα… κυβερνητικά ταλέντα του σε όλο τους το μεγαλείο.

Και βέβαια, όταν δεν μπορούν να δοθούν πειστικές απαντήσεις για το ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες στην επέλαση της ακρίβειας, η τακτική της αντεπίθεσης επενδύοντας στη ταμπελοποίηση ώστε να μετακινηθεί αλλού το επίκεντρο της συζήτησης, είναι μια παλιά, δοκιμασμένη λαϊκίστικη συνταγή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο λαός που δοκιμάζεται από την έκρηξη ακρίβειας περιμένει πολύ περισσότερα από έναν θιγμένο και υστερικό… «Λουδοβίκο» που ισχυρίζεται πως όλα πηγαίνουν καλά και πως οι διαμαρτυρίες αποτελούν προϊόν… μιζέριας.

 

https://youtu.be/w80a1J5Rls0

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απίστευτος Γεωργιάδης: «Μίζεροι όσοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια – Σταματήστε την κλάψα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για περισσότερα σχετικά άρθρα επιλέξτε παρακάτω.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.