ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από αγρότες… κολίγοι – Ο έλεγχος της τροφικής αλυσίδας υπέρ συγκεκριμένων διατροφικών μοντέλων

Το νεοταξικό φεουδαρχικό σύστημα σε Ελλάδα και Ε.Ε.
Από αγρότες… κολίγοι – Ο έλεγχος της τροφικής αλυσίδας υπέρ συγκεκριμένων διατροφικών μοντέλων

Γράφει ο Ανδρέας Βορύλλας, βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθηνών με τη ΝΙΚΗ

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ελλάδα αλλά και σχεδόν σε ολόκληρη την ΕΕ πρέπει να αφυπνίσουν τα κράτη και τους κυβερνώντες, οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα ως παρία.

Με τη νέα συμφωνία για τη μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, οι αγρότες έχουν επωμιστεί δυσθεώρητα βάρη με αποτέλεσμα να βλέπουν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται. Την ίδια στιγμή η τραπεζοκεντρική, νεοφιλελεύθερη Ευρώπη προχωρά σε αθρόες εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες που όχι μόνο ρυπαίνουν αλλά και δεν ασκείται κανένας έλεγχος στην ποιότητά των εξαγώγιμων προϊόντων τους. Κάτι που τα καθιστά άκρως ανταγωνιστικά έναντι των ευρωπαϊκών για τον καταναλωτή, αφού η φτωχοποίηση -δεν κατέχει πλέον το προνόμιο μόνο η Ελλάδα- καταλαμβάνει πια το σύνολο των πολιτών της Ευρώπης.

Ο έλεγχος της τροφικής αλυσίδας έχει περιέλθει στα χέρια συγκεκριμένων πολυεθνικών. Έτσι, με τα «εργαλεία» που διαθέτουν στα ΜΜΕ, τα λόμπι των Βρυξελλών αλλά και τα εθνικά κοινοβούλια ελέγχουν και χειραγωγούν τους πολίτες-καταναλωτές σε συγκεκριμένα διατροφικά μοντέλα, από εντομοφαγία μέχρι και τη βρώση συνθετικού κρέατος μέσω εκτυπωτή! Το γεγονός αυτό επιτρέπει στα μονοπώλια εταιρικών αλυσίδων διατροφής να είναι αυτά πλέον και παραγωγοί των προϊόντων, σύμφωνα πάντα με την κερδοφορία τους. Με αυτόν τον τρόπο εξαναγκάζουν τον γεωργοκτηνοτρόφο, από παραγωγό και κάτοχο γης, να γίνει κολίγας στη σύγχρονη φεουδαρχική Ευρώπη, μη εξαιρουμένης της Ελλάδας.

Αυτή η νέα πραγματικότητα οδηγεί σε μια νέα τάξη πραγμάτων και σε αλλαγή κουλτούρας με τον πειθαναγκασμό των πολλών από τους λίγους.

Επί της ουσίας, το μεγάλο κεφάλαιο πειραματίστηκε με τον παγκόσμιο εγκλεισμό λόγω πανδημίας και τα συμπεράσματά του πειράματος του επιτρέπουν, πλέον, να δημιουργεί τις κοινωνίες που το συμφέρουν, εκκινώντας από την απόχριστιανοποίηση της Ευρώπης, φυσικά την κονιορτοποίηση της ορθοδόξου πίστης των Ελλήνων, και κατ’ επέκταση τη διάλυση της οικογένειας όπως και της έννοιας κράτους-έθνους.

Η ΝΙΚΗ έχει επισημάνει αυτές τις ολιστικές μεθοδεύσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο και έχει αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων, σημαίνοντας εθνικό συναγερμό για αυτό που θα ακολουθήσει. Είναι τώρα η ώρα, με αφορμή τις ευρωεκλογές, να ακούσουν τις θέσεις μας για όλους τους τομείς Έλληνες και Ευρωπαίοι, αλλά με ειδικό βάρος στη διαφύλαξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, σπάζοντας τις αλυσίδες των τροφίμων και τα καρτέλ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Από αγρότες… κολίγοι – Ο έλεγχος της τροφικής αλυσίδας υπέρ συγκεκριμένων διατροφικών μοντέλων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.