ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόφαση – αίσχος η ακύρωση μαθητικών παρελάσεων σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη λόγω Covid!

Ενώ η Τουρκία αμφισβητεί με κάθε ευκαιρία τη Θράκη, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκρινε πως είναι σωστό να απαγορεύσει τις μαθητικές παρελάσεις λόγω... Covid!
Απόφαση – αίσχος η ακύρωση μαθητικών παρελάσεων σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη λόγω Covid!

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Ενώ η χώρα μας δέχεται από τους Τούρκους τη μια πρόκληση μετά την άλλη, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις περιφέρειες εξακολουθεί να εκπέμπει μηνύματα εθνομηδενισμού προς πάσα κατεύθυνση.

Η εξοργιστική απόφαση να ακυρωθούν οι μαθητικές παρελάσεις σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος) αποτελεί μια ακόμη επίθεση στην πατριωτική συνείδηση των Ελλήνων και στη προκειμένη περίπτωση των Βορειοελλαδιτών.

Με απόφαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού σας γνωρίζουμε ότι λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής καταστάσεις ακυρώνεται σε όλη την περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων κατά τα λοιπά ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Ως αιτιολογία λοιπόν εμφανίστηκε η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Απορεί κανείς τι κίνδυνος μετάδοσης θα υπήρχε για παρελάσεις σε ανοιχτούς χώρους, εφόσον οι μαθητές θα τηρούσαν όλα τα μέτρα προφύλαξης; Γιατί έχουν επιτραπεί λογιών – λογιών περιοδείες και διαδηλώσεις, και τώρα ξαφνικά… ανακάλυψαν «κίνδυνο» στην απόδοση τιμών στους ήρωες του 40;

Καταστρέφουν τα ιδανικά της νεολαίας

Για ολόκληρη την Ελλάδα, άλλα ειδικά για την ευαίσθητη – γεωπολιτικά – περιφέρεια της Θράκης, οι παρελάσεις αποτελούν ένα ηχηρό μήνυμα πατριωτικής ενότητας από τη νεολαία. Είναι ένα εορταστικό δρώμενο που τονώνει την εθνική ομοψυχία και μας συνδέει με τους υπεράνθρωπους αγώνες των προγόνων μας, που θυσιαστήκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Παράλληλα, οι παρελάσεις στέλνουν και ένα μήνυμα λαϊκής εγρήγορσης προς τον εξ’ ανατολών κίνδυνο που έχει βάλει στο στόχαστρο τη Θράκη. Όμως οι περιφέρειες έκριναν πως όλα αυτά δεν είναι και τόσο… σημαντικά. Φαίνεται πως δεν αναγνωρίζουν άλλον κίνδυνο πέραν του κορονοϊού.

Ούτε οι Τούρκοι, ούτε η απαξίωση της ιστορίας, ούτε η αλλοίωση της λαϊκής ενότητας, ούτε η καταστροφή των ιδανικών της νεολαίας απασχολούν τις περιφέρειες. Και ασφαλώς δεν απασχολούν ούτε την κυβέρνηση ενός πρωθυπουργού που έχει ταχθεί… κατά του νατιβισμού.

Ενώ στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας επικρατεί ένα όργιο επεκτατισμού, οι αξιωματούχοι της Ελλάδας ένας – ένας, κάνουν παρέλαση… ενδοτισμού. Βήμα – βήμα υποβαθμίζουν στη συνείδηση της νεολαίας την αξία των μεγάλων εθνικών εορτών και παρελάσεων, ούτως ώστε να περιοριστούν οι αντιδράσεις τη μέρα που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν την οριστική κατάργηση τους…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απόφαση – αίσχος η ακύρωση μαθητικών παρελάσεων σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη λόγω Covid!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.