ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφασίζουν μέτρα χωρίς να ξέρουν ούτε τα βασικά: O Μάκης Βορίδης δεν ήξερε πως οι μάσκες FFP2 είναι ημερήσιας χρήσης!

Εκτός τόπου και χρόνου ο Μάκης Βορίδης δεν ήξερε ότι οι ειδικές μάσκες που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ είναι ημερήσιας χρήσης και μάλιστα θα στοιχίζουν πολλά λεφτά κάθε μήνα για μια οικογένεια!
Αποφασίζουν μέτρα χωρίς να ξέρουν ούτε τα βασικά: O Μάκης Βορίδης δεν ήξερε πως οι μάσκες FFP2 είναι ημερήσιας χρήσης!

Μάκης Βορίδης: Σε μια παράλληλη «διάσταση» μακριά από την πραγματικότητα της πανδημίας και τις ανάγκες του λαού δείχνουν ότι βρίσκονται αρκετά κυβερνητικά στελέχη, που από τη μία λαμβάνουν μέτρα και αποφάσεις και από την άλλη αγνοούν ακόμα και βασικές γνώσεις πάνω στα θέματα των όσων αποφασίζουν!

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρευρέθηκε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και ο δημοσιογράφος του έθεσε τον προβληματισμό των πολιτών για το κόστος των μασκών FFP2 ή Ν95 (που κοστίζουν 1 ευρώ η μία και η κυβέρνηση τις καθιέρωσε ως υποχρεωτικές για τα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ), εξηγώντας πως : «αν έχεις πέντε παιδιά και παίρνεις 600 – 700 ευρώ το μήνα, σημαίνει ότι θέλεις 5 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 150 ευρώ τον μήνα, για να έχεις μια τέτοια μάσκα, ώστε να μετακινηθούν τα παιδιά σου και εσύ».

Και με μια εκτός τόπου και χρόνου απάντηση, ο κ. Βορίδης απάντησε πως οι μάσκες FFP2 – N95 δεν είναι ημερήσιας χρήσης, ενώ είναι ακριβώς αυτό! Ημερήσιας ή μάλλον χρήσης κάποιων μόνο ωρών! Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών έδειξε… βαριεστημένα εντυπωσιασμένος που απέκτησε μια… νέα γνώση που δεν κατείχε!

Οι αντιδράσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών πραγματικά περνούν στη σφαίρα του σουρεαλισμού και μας δείχνουν με τι αναλγησία και προχειρότητα παίρνονται τα μέτρα.

Αποφασίζεται και επιβάλλεται ένα μέτρο που καθιστά υποχρεωτικές κάποιες ακριβές μάσκες που για κάποιες οικογένειες απαιτούν ολόκληρο μηνιαίο προϋπολογισμό, στήνεται ένα πάρτι αισχροκέρδειας από προμηθευτές, και ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνωρίζει καν το πώς λειτουργεί η μάσκα που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση του!

Μπορεί για τους κυβερνητικούς τα 150 ή τα 100 ευρώ το μήνα να μην είναι τίποτα, άλλα για μια οικογένεια είναι τρομερά βαρύ ποσό για να δίνεται μόνο για μάσκες. Και ταυτόχρονα βλέπουν σημαίνοντα κυβερνητικά στελέχη να επεξεργάζονται την πληροφορία… χαλαρά, σε στυλ «δε βαριέσαι»..!

Προκειμένου να γλυτώσουν το βαρύ κόστος των μασκών, πολλοί μπορεί να μπουν στο σκεπτικό να τη χρησιμοποιήσουν για πολλές μέρες συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους με ακατάλληλες και βρώμικες μάσκες που θα έχουν επιμολυνθεί. Άλλα ποιος έθιξε αυτό το αυτονόητο από την κυβέρνηση ή τους ειδικούς; Κανείς. Εδώ ο υπουργός δεν ξέρει καν πως δουλεύουν οι μάσκες!

Τέτοια αδιαφορία, τέτοιος ωχαδερφισμός, τέτοια αποξένωση από τις ανάγκες του λαού, πραγματικά προκαλούν θλίψη και αγανάκτηση, και απορεί κανείς πως αυτός ο λαός θα βρει προστασία από την πανδημία και τις προκλήσεις της…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποφασίζουν μέτρα χωρίς να ξέρουν ούτε τα βασικά: O Μάκης Βορίδης δεν ήξερε πως οι μάσκες FFP2 είναι ημερήσιας χρήσης!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.