ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Από το μεσημέρι της Τρίτης βρίσκεται εκτός φυλακών
Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Αποφυλακίστηκε από τις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Εφετείου Λαμίας να του επιβάλει ποινή κάθειρξης 13 ετών,  ο καταδικασμένος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε την πόρτα των φυλακών Δομοκού γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Τρίτης, με τη δικαιοσύνη να του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, νωρίς το πρωί είχε φτάσει στο Σωφρονιστικό Κατάστημα το απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου και λίγο αργότερα δόθηκε το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε άμεσα. Στην έξοδο των Φυλακών τον περίμεναν οι γονείς του.

Κορκονέας: Η απόφαση, που τον έκρινε ένοχο

Ένοχος κρίθηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με άμεσο δόλο, σύμφωνα με το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, στην υπόθεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για απλή συνεργεία, ωστόσο πλέον κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών για τη συμμετοχή του.

Στην ανακοίνωση της απόφασης, έλειπε η μητέρα του Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, όμως το παρών έδωσαν, όπως και σε κάθε ακρόαση, οι γονείς του δράστη.

Οι τακτικοί δικαστές λοιπόν και οι ένορκοι, έκριναν πως ο ειδικός φρουρός από το όπλο του οποίου σκοτώθηκε ο 15χρονος μαθητής πρέπει να καταδικασθεί για το αδίκημα με άμεσο δόλο.

Μάλιστα η πρόεδρος κ. Παντενά, τόνισε: «Το δικαστήριο κρίνει ομόφωνα ένοχο τον πρώτο κατηγορουμενο της πράξης της ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο. Ομόφωνα αθώος ο δεύτερος κατηγορούμενος, ελλείψει διπλού δόλου λόγω αμφιβολιών».

Το δικαστήριο δεν αποφάσισε να υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η οποία ανέφερε ότι την ημέρα που έπεσε νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, «ο πυροβολισμός από την πλευρά του Κορκονέα δεν ήταν ευθύς αλλά γνώριζε όταν πυροβολούσε ότι μπροστά του βρίσκονταν παιδιά».

Πλέον αναμένονται να ανακοινωθούν οι ποινές που βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Η πρόθεση για ανθρωποκτονία δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ισόβια κάθειρξη, αλλά ορίζεται ποινή τουλάχιστον 10 ετών, ενώ δεν αποκλείεται και η χορήγηση κάποιου ελαφρυντικού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.