ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποφυλακίζονται μέλη του «κυκλώματος χρυσού»

Εντός της ημέρας θα μείνουν ελεύθεροι οκτώ από τους κατηγορούμενους
Αποφυλακίζονται μέλη του «κυκλώματος χρυσού»

Στην ανάκληση των προσωρινών κρατήσεων και για τους οκτώ κατηγορούμενους από το αποκαλούμενο «κύκλωμα χρυσού», προχωρά τις επόμενες ώρες η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, αναμένεται η γνωμοδότηση αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποφυλάκιση όλων των κατηγορουμένων.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή, ανέφερε σε αναλυτικές δηλώσεις του: «Μας κάλεσε η κυρία ανακρίτρια προς τιμήν της και ανακοίνωσε ότι κατάφερε με ερωτήματά της, την απάντηση της ΑΑΔΕ, της μονής αρμόδιας αρχής για να καταλογίζει δασμούς και να ελέγχει παραβάσεις».

Πρόσθεσε πως η δικαστική λειτουργός ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων, και συνέχισε:

«Σε λίγες ώρες εκτιμώ ότι όλοι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Είναι ένα σημαντικό μήνυμα της Δικαιοσύνης με πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η απάντηση ήρθε».

Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια δεν υπήρξε ποτέ αδίκημα λαθρεμπορίας. «Είναι κωμικό δημιούργημα ουσιαστικά και νομικά. Δεν γνωρίζω αν η δικαιοσύνη θα στραφεί κατά δημιουργούς αυτής της φαρσοκωμωδίας. Δεν υπήρξε ποτέ αδίκημα στην υπόθεση αυτή. Αν υπήρξαν φορολογικές παραβάσεις ή μικρά πλημμελήματα είναι άλλο ζήτημα».

Αντίστοιχα, ο συνήγορος Δημήτρης Κακόγιαννος υποστήριξε: «Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα», ενώ ο δικηγόρος Επαμεινώνδας Παπαδέας είπε: «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, μία μητέρα δύο ανήλικων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

Πηγή: news247

Αλέξης Κούγιας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης του ενεχυροδανειστή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποφυλακίζονται μέλη του «κυκλώματος χρυσού»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.