ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απογραφή πληθυσμού 2021: Ποια είναι η διαδικασία – Τι περιλαμβάνει ο φάκελος – Πως ξεχωρίζεις τους απογραφείς

Ξεκίνησε η απογραφή του πληθυσμού της χώρας. Διαβάστε ποια ακριβώς είναι η διαδικασία και τι θα χρειαστείτε.
Απογραφή πληθυσμού 2021: Ποια είναι η διαδικασία – Τι περιλαμβάνει ο φάκελος  – Πως ξεχωρίζεις τους απογραφείς

Απογραφή πληθυσμού 2021: Η καθιερωμένη απογραφή του πληθυσμού της χώρας ξεκίνησε και θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Η απογραφή πληθυσμού φέτος θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά αλλά για όσους δεν την πραγματοποιήσουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου από την καθορισμένη πλατφόρμα θα υπάρξει και δια ζώσης επίσκεψη από απογραφείς.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα από ότι φαίνεται θα είναι δυσοίωνα. Ο πληθυσμός σύμφωνα με προβλέψεις καθηγητών έχει μειωθεί κατά περίπου μισό εκατομμύριο τα τελευταία 10 χρόνια, από το 2011 όταν έγινε η τελευταία απογραφή δηλαδή.

Ποια θα είναι η διαδικασία για την απογραφή

Ηλεκτρονική απογραφή

Η διαδικασία για πρώτη φορά μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

Περίπου 60.000 απογραφείς έχουν επιστρατευθεί για φέτος. Οι απογραφείς θα μοιράσουν σε σπίτια κλειστούς φακέλους με έγγραφα για την απογραφή.

Στη συνέχεια, μετά τη παραλαβή τους, ένα μέλος από κάθε νοικοκυριό θα εισέρχεται στην εφαρμογή με τον μοναδικό κωδικό που θα αναγράφεται στο έγγραφο και χρησιμοποιώντας του κωδικούς taxis. Εκεί θα απαντήσει στο ερωτηματολόγιο για τα μέλη της οικογένειας και την κατοικία.

Δια ζώσης απογραφή

Όσοι δεν πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική απογραφή μέχρι τις 27 Νοεμβρίου θα κάνουν την απογραφή με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με τις επισκέψεις των απογραφέων από σπίτι σε σπίτι.

Οι απογραφείς ωστόσο θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας έναντι στον Κορονοϊό. Η αναγνώρισή τους είναι εύκολη καθώς θα φέρουν ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την αστυνομική ταυτότητά τους μαζί τους. Επίσης θα έχουν μαζί τους και έντυπο με σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ για τον ορισμό τους.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απογραφή πληθυσμού 2021: Ποια είναι η διαδικασία – Τι περιλαμβάνει ο φάκελος – Πως ξεχωρίζεις τους απογραφείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις