ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Απαγόρευση πώλησης μη τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ

Το νέο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Απαγόρευση πώλησης μη τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ

Ποια προϊόντα δεν θα πουλάνε τα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια του lockdown!

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτεί η πώληση από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, παιγνίδια, βιβλία, κλπ, για όσο διαρκεί η καραντίνα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης το είχε αφήσει να εννοηθεί, αλλά πλέον, θεωρείται ως τετελεσμένο γεγονός και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.

Η ΕΣΕΕ, αλλά και πλήθος μεγάλων και μικρών αλυσίδων με επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ζητήσει «να παρέμβει και με απόφασή του οι μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων και σουπερμάρκετ να μην πωλούν άλλα προϊόντα, πέρα από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια του lockdown».

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνει «η πανδημία καθίσταται στην πράξη εργαλείο μεγέθυνσης της κερδοφορίας για τις υπεραγορές τροφίμων και των σουπερμάρκετ και “ανταγωνιστής” του λιανικού εμπορίου».

Eπιστολή Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Με επιστολή του προς το Υπουργείο Ανάπτυξης ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει την διαμαρτυρία του για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται το λιανικό εμπόριο από τη δυνατότητα επιχειρήσεων να πωλούν προϊόντα που δεν αποτελούν είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα ζητείται η άμεση στήριξη των επιχειρήσεων που ψυχορραγούν από το δεύτερο lockdown.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επανέρχεται σε ένα θέμα που έχει επισημάνει για πρώτη φορά με το υπ’αρ.πρωτ. 279/30-3-2020 έγγραφό του κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown και το οποίο εξακολουθεί να θίγει τα μέλη μας και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πανελλαδικά.

Αναφερόμαστε στην δυνατότητα που έχουν οι υπεραγορές τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ να πωλούν διαρκή προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, είδη σπιτιού, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμη και έπιπλα, τη στιγμή που τα αντίστοιχα εξειδικευμένα καταστήματα λιανικού εμπορίου παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή (…)

Ζητούμε την άμεση λήψη απόφασης, η οποία θα αποκλείει τις ανωτέρω επιχειρήσεις να πωλούν άλλα προϊόντα πέραν των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης, για όσο διάστημα διαρκεί ο αποκλεισμός του λιανικού εμπορίου με κρατική εντολή.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό».

Ναγκόρνο Καραμπάχ: 400 Αρμένιοι νίκησαν 7.000 Αζέρους στο χωριό Ακόρι

Νίκος Μαραντζίδης: «Το νέο lockdown ροκανίζει τη δημοφιλία του Μητσοτάκη – Εκλογές το 2021»

Κούγιας: «Δεν έγινε πάρτι – Πελάτες ανέβηκαν στο Roof Garden με ένα φορητό ηχείο και χόρευαν»

Εδώ δεν πέτυχαν τις μάσκες θα πετύχαιναν την τηλεκπαίδευση;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Απαγόρευση πώλησης μη τροφίμων και αγαθών πρώτης ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.