Απόψε η Ανάσταση στις Εκκλησίες (vid)


Βαγγέλης Λάσκαρης

Απόψε η Ανάσταση στις Εκκλησίες (vid)


Έφτασε η ώρα για την Ανάσταση. Όπως είχε ανακοινώσει η Ιερά Σύνοδος πριν από ημέρες, οι Εκκλησίες θα ανοίξουν σήμερα για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Κυρίου.

Οι Εκκλησίες θα υποδεχθούν τους πιστούς για την Ανάσταση τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην σχετική ΚΥΑ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα χοροστατήσει σήμερα στις 21.00 στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για την Ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ: Σύψας για κορονοϊό: «Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σαν… πυρκαγιά» (vids)

Την απόφαση αυτή είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, καθώς λόγω κορονοϊού οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν αλλά κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολουθήσαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.

Το βράδυ της 26ης προς 27 Μαΐου θα τελεσθεί στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», παραμονή της Αναλήψεως και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν μέχρι τότε, θα μπορέσουν να προσέλθουν οι πιστοί στις εκκλησίες για να ακούσουν τους αναστάσιμους ύμνους.

«Στις 26 Μαΐου θα ψαλεί η πανηγυρική αναστάσιμη λειτουργία για να μπορούμε να πάμε όλοι» είχαν προτείνει πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα οι Ιεράρχες.


Sportime Extras