ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απορίες δημιουργεί η «ξαφνική» πτώση των τιμών στα καύσιμα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Η βενζίνη έπεσε μέσα σε λίγες μέρες - Πολλοί αναρωτιούνται αν η ξαφνική μείωση των τιμών στα καύσιμα έχει να κάνει με προεκλογικό... καλόπιασμα
Απορίες δημιουργεί η «ξαφνική» πτώση των τιμών στα καύσιμα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με την τιμή των καυσίμων στη χώρα μας, ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Θυμόμαστε ότι ενώ η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει εδώ και πολύ καιρό, στην Ελλάδα η τιμή των καυσίμων παρέμενε «χρυσάφι», και αυτό συμβαίνει διότι όπως είπε η υποψήφια με τη ΝΔ και πρόεδρος των βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα, στη χώρα μας κυριαρχεί «επίσημα» το παρακράτος του καρτέλ καυσίμων που επιβάλλει ένα όργιο αισχροκέρδειας και άγριας φορολόγησης.

Κι όμως, ενώ οι τιμές της βενζίνης για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν «κολλημένες» κοντά στα 2 ευρώ, ξαφνικά τις τελευταίες μέρες έπεσαν γύρω στο 1.70 με 1.80! Και αμέσως αναρωτήθηκε ο κόσμος (και εκφράστηκε ιδιαίτερα στο twitter αυτό), αν αυτή η απότομη πτώση των τιμών έχει να κάνει με τις εκλογές.

Κατά τα άλλα, τίποτα δεν έχει αλλάξει στο διεθνές τοπίο που να εξηγεί αυτή τη μείωση. Θυμόμαστε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης και άλλα κυβερνητικά στελέχη «φόρτωναν» την ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα στον… πόλεμο στην Ουκρανία. Κι όμως, ο Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται με την ίδια ένταση, η αστάθεια του τραπεζικού συστήματος το ίδιο, άλλα και οι πληθωριστικές πιέσεις δεν έχουν μεγάλες μεταβολές.

Άρα αυτή η… μυστηριώδης πτώση των τιμών, ίσως υποδηλώνει ότι η ακρίβεια στα καύσιμα είναι αποτέλεσμα πολιτικής σκοπιμότητας και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Και τα πιο «πονηρά» μυαλά σκέφτονται πως οι τιμές έπεσαν λίγο πριν τις εκλογές για να μην υπάρχει κλίμα δυσαρέσκειας και να πάνε πιο… ανάλαφροι οι πολίτες στην κάλπη.

Εάν ισχύουν αυτά, τότε καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της κοροϊδίας που δέχονται οι πολίτες εφόσον φαίνεται πως σε αυτή τη χώρα, δεν έχει σημασία η τιμή του βαρελιού, οι φόροι, τα μεταφορικά κλπ., άλλα το αν έρχονται… εκλογές. Ούτε λίγο – ούτε πολύ δηλαδή, οι Έλληνες θα βλέπουν άσπρη μέρα στα βενζινάδικα κάθε… τέσσερα χρόνια.

Αν υπάρχει περιθώριο για τόσο θεαματική μείωση της τιμής των καυσίμων (και αυτό αποκρύπτεται συστηματικά από τον ελληνικό λαό), τότε αυτό σημαίνει πως κάποιοι αισχροκερδούν ασύστολα και κατακλέβουν τους καταναλωτές, με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Απορίες δημιουργεί η «ξαφνική» πτώση των τιμών στα καύσιμα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.