ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποθράσυνση Γεωργιάδη μιλώντας σε πολύτεκνο: «Είμαστε στην ίδια βάρκα» για την ακρίβεια! (vid)

Ακριβοπληρωμένες απαντήσεις έδωσε ένας τρίτεκνος οικογενειάρχης στον υπουργό Ανάπτυξης που υποστήριξε πως βρίσκεται... στην ίδια βάρκα με τους βιοπαλαιστές.
Αποθράσυνση Γεωργιάδη μιλώντας σε πολύτεκνο: «Είμαστε στην ίδια βάρκα» για την ακρίβεια! (vid)

Εκτός πραγματικότητας δηλώσεις Γεωργιάδη. Ενώ η ακρίβεια καλπάζει για τα καλά, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεχίζει να μην έχει καμία επαφή με τα οικονομικά βάσανα του απλού λαού που υποφέρει από τις ανατιμήσεις.

Ο κ. Μυστρέλης, πατέρας τριών παιδιών, βρέθηκε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 για να εκφράσει την αγανάκτηση του σχετικά με την εκτίναξη των τιμών και του κόστους διαβίωσης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χωρίς ίχνος αιδούς, σύγκρινε τα έσοδα ενός πολύτεκνου εργαζόμενου με τον μισθό υπουργού που παίρνει ο ίδιος, λέγοντας στον κ. Μυστρέλη πως «έχουμε την ίδια ευαισθησία», πως «κι εγώ είμαι μια μέση ελληνική οικογένεια όπως κι εσείς», πως «έχουμε τις ίδιες αυξήσεις» και κατέληξε να πει θρασύτατα πως βρισκόμαστε «στην ίδια βάρκα»!

Ο πολιτικός που είχε κάποτε χωρίς ίχνος ντροπής είχε πει πως «με… 200 ευρώ τον μήνα επιβιώνεις», τώρα παρουσιάζει τον εαυτό του σα να βρίσκεται στην ίδια μοίρα με έναν βιοπαλαιστή εργαζόμενο πενταμελούς οικογένειας. Αυτό και αν είναι εκτός κάθε πραγματικότητας!

Αυτό που δεν περίμενε όμως μετά τα παραληρήματα του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν οι ακριβοπληρωμένες απαντήσεις του οικογενειάρχη που ακολούθησαν. Παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία από τον οικογενειακό προϋπολογισμό του λέγοντας:

«Πέρυσι κάθε μήνα έδινα 450 ευρώ για τρόφιμα και τώρα πήγαμε στα 600. Για βενζίνη την εβδομάδα δίναμε 30 ευρώ και πήγαμε στα 50. Για το φυσικό αέριο πέρυσι το καλοκαίρι πλήρωσα 35 ευρώ μόνο για να ζεσταίνω νερό και τώρα 58. Για ρεύμα πέρυσι 80 και φέτος 124,60 ευρώ» και πρόσθεσε ότι εργάζεται κι αυτός και η σύζυγός του και παρόλα αυτά δεν τα βγάζουν πέρα.

Αφού ο υπουργός Ανάπτυξης «στριμώχθηκε», αποφάσισε να ακολουθήσει τη γνωστή τακτική του, ρίχνοντας τις ευθύνες για τις ανατιμήσεις στη διεθνή κρίση και μάλιστα είπε στον οικογενειάρχη πως δεν θα έπρεπε να συγκρίνει τις φετινές τιμές με τις περσινές, άλλα με τις προπέρσινες επί… ΣΥΡΙΖΑ:

«Ασφαλώς αν συγκρίνεις τις τιμές με πέρσι είναι μεγαλύτερες αλλά με πρόπερσι είναι μικρότερες», ήταν το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη, δίνοντας μαθήματα «αερολογίας» και πολιτικάντικων υπεκφυγών.

Στη συνέχεια ο υπουργός ακολούθησε το γνωστό τροπάρι με την εφαρμογή ekatanalotis για να εντοπίζει ο πολίτης τις χαμηλότερες τιμές (και ό, τι γλυτώνει από προσφορές να το «καίει» σε βενζίνη, πηγαίνοντας από το ένα σημείο της Αθήνας στο άλλο).

Με τον κ. Μυστρέλη να δίνει απαντήσεις στη προκλητική συμπεριφορά του υπουργού ανάπτυξη λέγοντας:

«Δεν μπορώ εγώ να λύσω τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, εδώ έχουμε πραγματικά προβλήματα. Δεν είμαστε στην ίδια βάρκα κ. Υπουργέ. Δεν μπορείτε να λέτε στους πολίτες ότι φταίει η παγκόσμια οικονομία».

O πολύτεκνος οικογενειάρχης είπε τα αυτονόητα. Σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται ο απλός λαός στην ίδια βάρκα με την «αριστεία» που συμπεριφέρονται σαν «αριστοκράτες» και θεωρούν πως μας κάνουν τη χάρη να μοιράσουν λίγο… παντεσπάνι. Η ακρίβεια θερίζει τις οικογένειες και οι υπουργοί της κυβέρνησης αντί να πάρουν δραστικά  μέτρα, παραπέμπουν τον κόσμο σε… applications…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποθράσυνση Γεωργιάδη μιλώντας σε πολύτεκνο: «Είμαστε στην ίδια βάρκα» για την ακρίβεια! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.