ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποτρόπαιο post του Ηλία Μόσιαλου για τον θάνατο του Γ. Τράγκα: Toν είπε «ακραίο και με φασίζουσα νοοτροπία»!

Ο Ηλίας Μόσιαλος πρόσβαλλε τη μνήμη του Γιώργου Τράγκα, γράφοντας στο Facebook πως «ήταν ακραίος και με φασίζουσα νοοτροπία». Στα ίδια χνάρια και ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση του.
Αποτρόπαιο post του Ηλία Μόσιαλου για τον θάνατο του Γ. Τράγκα: Toν είπε «ακραίο και με φασίζουσα νοοτροπία»!

Tελικά διανύουμε μια θλιβερή εποχή που ακόμα και ο θάνατος αντιμετωπίζεται με ασέβεια και κυνισμό. Η απώλεια ενός ανθρώπου χρησιμοποιείται από κάποιους ως ευκαιρία για να ασκήσουν απάνθρωπη κριτική και να δικαιώσουν τα (όποια) αφηγήματα τους. Τέτοιος ηθικός ξεπεσμός δείχνει το κατάντημα του πολιτισμού μας. Ο θάνατος του κορυφαίου δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα, έγινε αφορμή για να επιτεθεί στη μνήμη του νεκρού, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και νυν εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκης στα διεθνή φόρουμ για την πανδημία της Covid – 19, Ηλίας Μόσιαλος.

Την ώρα που ο εκλιπόντας δεν έχει καν κηδευτεί ακόμα, ο κ. Μόσιαλος θεώρησε σκόπιμο να κάνει… αναδρομή στις διαφορές που είχε με τον… νεκρό και να τον «αποχαιρετήσει» με εμετικούς χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε στο facebook:

«Την περίοδο 2009-12 αλλά και τα τελευταία 2 χρόνια άκουσα πολλά από τον αποθανόντα και τους οπαδούς του. Αλλά κανείς δεν μπορεί να χαίρεται με τον θάνατο ενός ανθρώπου. Ακόμη και αν είναι ακραίος και με φασίζουσα νοοτροπία».

Πραγματικά απίστευτο να φεύγει μια ψυχή (οποιουδήποτε ανθρώπου) και να υπάρχουν άτομα που δεν διστάζουν να εκφράσουν την εμπάθεια τους ακόμα και προς τη σωρό ενός νεκρού.

Ο κ. Μόσιαλος που κατά τα άλλα έχει… ευαισθησίες για το καλό της δημόσιας υγείας και την καταπολέμηση της πανδημίας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ούτε λίγες ώρες το απάνθρωπο ξέσπασμα του. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα έναν κεκοιμημένο, ακραίο και φασίστα! Και ανοίγοντας ένα post, όπου πολλοί ομοϊδεάτες του κ. Μόσιαλου υβρίζουν έναν πεθαμένο άνθρωπο! Πραγματικά ντράπηκε και η ντροπή!

Κριτική στον νεκρό και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Στα ίδια μήκη κύματος βρέθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με ένα post πλήρους ασέβειας προς τον νεκρό:

«Ο Γιώργος Τράγκας ήταν μακράν ο μεγαλύτερος showman του ραδιοφώνου τις τελευταίες δεκαετίες. Δυστυχώς το απίστευτο ταλέντο του, κατά τη γνώμη μου, τον παρέσυρε σε λαϊκισμούς και υπερβολές άλλα αυτό δεν ακυρώνει τις ικανότητες του», έγραψε ο κ. Γεωργιάδης.

Δηλαδή ο… «επικήδειος» δυο προσώπων προς τη μνήμη του Γιώργου Τράγκα ήταν ο εξής: «Ακραίος και φασίστας» (άλλα δεν χαίρομαι για τον θάνατο του) είπε ο ένας, «λαϊκιστής και υπερβολικός» (άλλα δεν ακυρώνουν αυτά τις ικανότητες του) είπε ο άλλος!

Μιλάμε για απίστευτη αναλγησία και λαϊκισμό επί πτωμάτων – στην κυριολεξία. Που οδηγείται μια χώρα, της οποίας σημαίνοντα πρόσωπα δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε λίγες ώρες για να προσβάλλουν έναν άνθρωπο που χτυπήθηκε από τον θάνατο; Που καταντήσαμε, όταν η περιύβριση νεκρού γίνεται ένα χαλαρό ποστάρισμα στα social, και μάλιστα από πρόσωπα που επηρεάζουν τη κοινή γνώμη;

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αποτρόπαιο post του Ηλία Μόσιαλου για τον θάνατο του Γ. Τράγκα: Toν είπε «ακραίο και με φασίζουσα νοοτροπία»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.