ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχ. Χριστόδουλος: Παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, εκτός αν

Αρχ. Χριστόδουλος: Αν υπάρχει κάτι στη ζωή μας που δεν τιθασσευεται αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου.
Αρχ. Χριστόδουλος: Παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, εκτός αν

Αρχ. Χριστόδουλος: Αν υπάρχει κάτι στη ζωή μας που δεν τιθασσευεται αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου.

Το σημερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες.

Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη.

Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοιμονο σ εκείνους που δεν έχουν βρει την απάντηση στο προβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η Χριστιανική πίστη.

Ο χρόνος δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο ο χώρος μέσα στον οποίον υπάρχει και κινείται το αθάνατο πνεύμα. Όσο πιο ελεύθερος και αποστασιοποιημένος είναι ένας νους από τις σκέψεις τόσο πιο πολύ χώρο και χρόνο κατέχει.

Ο χρόνος δεν είναι πολύτιμος, γιατί αποτελεί μια ψευδαίσθηση. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πολύτιμο δεν είναι ο χρόνος, αλλά το ένα σημείο που είναι έξω από το χρόνο: Το τώρα. Αυτό είναι πράγματι πολύτιμο.

Όσο περισσότερο εστιάζουμε στο παρελθόν και στο μέλλον, τόσο περισσότερο χάνουμε το Τώρα, το πιο πολύτιμο πράγμα που υπάρχει.

Αρχ. Χριστόδουλος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχ. Χριστόδουλος: Παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, εκτός αν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.