ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχαία Βύλλιδα: Νέα προσπάθεια από τους Αλβανούς για παραχάραξη της Ιστορίας (vid)

Οργή ξέσπασε μετά την διατύπωση της αλήθειας, από επιφανή Ιταλό κριτικό Τέχνης, ότι η αρχαία Βύλλιδα στην Αλβανία ήταν ελληνική πόλη.
Αρχαία Βύλλιδα: Νέα προσπάθεια από τους Αλβανούς για παραχάραξη της Ιστορίας (vid)

Μία ακόμη προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας επιχειρεί να κάνει η Αλβανία. Αυτή τη φορά πρόκειται για την Αρχαία Βύλλιδα την ελληνική πόλη που βρίσκεται στην επικράτεια της Αλβανίας.

Ο επιφανής Ιταλός κριτικός τέχνης και ιστορικός Βιτόριο Σγκάρμπι, ξεκαθάρισε ότι δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η Αρχαία Βύλλιδα αποτελεί κτήμα του ελληνικού πολιτισμού κάνοντας λόγο για αθλιότητα από πλευράς Αλβανών.

Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε την οργή στο γειτονικό κράτος, το οποίος σχολίαζε επί μέρες το θέμα. Βεβαίως και ειδικός να μην είσαι, μπορείς εύκολα να καταλάβεις οτι πρόκειται για δημιούργημα ελληνικής τέχνης και σε καμία περίπτωση της γείτονος χώρας.

Λίγο καιρό πριν κατά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Αλβανία ο Ιταλός διανοούμενος Βιτόριο Σγκάρμπι επισκέφθηκε την αρχαία πόλη της Βύλλιδος κοντά στο Φίερι.

Σε ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram συνόδευε μια φωτογραφία με τα λόγια: «Στη Βύλλιδα με τα λείψανα μιας καταπληκτικής αρχαίας ελληνικής πόλης!».

Στη Βύλλιδα αποκαλύφθηκε: Περίφημο θέατρο πού συνδυάζει δωρικό και Ιωνικό ρυθμό, γυμναστήριο, στάδιο, ταφικά κτίσματα με μακεδονικές επιδράσεις, αρχαία αγορά, οικία με περίστυλη αυλή με πολύχρωμο ψηφιδωτό, νόμισμα με παραστάσεις Δωδωναίου Δία, της Άρτεμης, του Ηρακλή, του Αχιλλέα ή Μ. Αλεξάνδρου, καθώς και επιγραφές στα Ελληνικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχαία Βύλλιδα: Νέα προσπάθεια από τους Αλβανούς για παραχάραξη της Ιστορίας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.