ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχηγός Πυροσβεστικής: «Σε ύφεση η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας»

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης. «Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή», τονίζει σε δηλώσεις του  ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ...
Αρχηγός Πυροσβεστικής: «Σε ύφεση η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας»

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.

«Η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή», τονίζει σε δηλώσεις του  ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεφαλονιά: Μεγάλη πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη (vid)

«Είναι σημαντικό το γεγονός», προσθέτει, «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και “δύσκολη” πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξηγεί μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά:«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογραμμίζει:«Εχουμε οργανωμένο σχέδιο και για αυτό αντιμετωπίζουμε δραστικά την φωτιά. Εκτός των άλλων, έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Σημειώνεται, ότι αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχηγός Πυροσβεστικής: «Σε ύφεση η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.