ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζουν οι εκπτώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε

Tο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ορίζεται ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τα καταστήματα
Αρχίζουν οι εκπτώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε

Οδηγίες προς τους καταναλωτές προκειμένου να προστατευτούν από ενδεχόμενες ανακριβείς ή παραπλανητικές εκπτώσεις εξέδωσε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με αφορμή την έναρξη των φθινοπωρινών ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γενικής γραμματείας, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4446/2016 ως ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τα καταστήματα, σε περίπτωση κατά την οποία δεν έχει εκδοθεί ειδικότερη απόφαση του κατά τόπο αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη. Ως ημέρα έναρξης του δεκαπενθημέρου είναι η ‪1η Νοεμβρίου‬ και τελευταία ημέρα των εκπτώσεων θα είναι η ‪15η Νοεμβρίου‬. Στην ως άνω περίοδο συμπεριλαμβάνεται και η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων ‪την Κυριακή 4 Νοεμβρίου‬.

Κατά την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων αλλά και σε κάθε χρονική περίοδο κατά την οποία επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, εφιστούμε την προσοχή του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τα εξής:

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες ΕΔΩ

Handelsblatt: Η πολιτική Τσίπρα εντείνει την ανησυχία στις αγορές

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχίζουν οι εκπτώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουμε και να προσέχουμε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.