ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Μπάχαλο με Καραμανλή, Βενιζέλο

Ο Άρειος Πάγος βρέθηκε σε δύσκολη θέση μετά το διορισμό των Κώστα Καραμανλή και Ευάγγελου Βενιζέλου ως δικαστικούς αντιπροσώπους
Άρειος Πάγος: Μπάχαλο με Καραμανλή, Βενιζέλο

Ο Άρειος Πάγος είναι σε δύσκολη θέση, μετά τον διορισμό του Κώστα Καραμανλή και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ως δικαστικούς αντιπροσώπους!

Οι επικείμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, σε συνδυασμό με τις Ευρωεκλογές επιτάσσουν τη χρησιμοποίηση πολλών δικαστικών αντιπροσώπων.

Ωστόσο, αυτή τη φορά προέκυψε ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα, καθότι διορίστηκαν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και αρκετοί άλλοι πολιτικοί.

Συγκεκριμένα, διορίστηκαν οι Νίκος Δένδιας και Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι είναι πολιτικοί, αλλά διορίστηκαν να διενεργήσουν τις εκλογές.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό το παράδοξο, αφού έχουν διοριστεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι γνωστοί δημοσιογράφοι που εργάζονται τις ημέρες των εκλογών αλλά και υπερήλικες δικηγόροι ακόμα και πάνω από τα 80.

Ήδη ο Άρειος Πάγος και το αρμόδιο τμήμα έχει ξεκινήσει διαδικασία αντικατάστασης όλων των παραπάνω περιπτώσεων.

Πάντως, πρέπει να πούμε ότι βάσει νομοθεσίας, δεν μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο από μόνο του να αλλάξει τους καταλόγους που στέλνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι για τον διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρειος Πάγος: Μπάχαλο με Καραμανλή, Βενιζέλο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.