ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Ζήτησε την απόφαση της υπόθεσης «Κορκονέα»

Ζήτησε την απόφαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο Άρειος Πάγος
Άρειος Πάγος: Ζήτησε την απόφαση της υπόθεσης «Κορκονέα»

Την απόφαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζήτησε ο Άρειος Πάγος, προκειμένου να προβεί σε μερικές… εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, αντίγραφο της απόφασης ζητήθηκε, αφού πρέπει να μελετηθεί και να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί αναίρεση ή όχι κατά της.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, πως την περασμένη Δευτέρα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας με απόφασή του έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, όσον αφορά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, το Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Το δικαστήριο από την άλλη όμως, αναγνώρισε στον πρώην ειδικό φρουρό ελαφρυντικό σύννομου βίου με αποτέλεσμα να μην καταδικαστεί σε ισόβια και να του επιβληθεί μία ποινή της τάξεως των 13 ετών.

Ο δράστης εκείνης της αποφράδας βραδιάς ωστόσο, είχε ήδη εκτίσει 11 χρόνια, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα 24ωρο, να βρεθεί ελεύθερος εκτός φυλακών.

Παράλληλα στην ίδια υπόθεση, αθώος κρίθηκε ο επίσης πρώην ειδικός φρουρός, Βασίλης Σαραλιώτης, αφού δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να δικαιολογήσουν τη συνεργεία του και κατ’ επέκταση την ενοχή του.

Να σημειωθεί ότι εφόσον ο Άρειος Πάγος κρίνει πως πρέπει να αναιρέσει την απόφαση του Μικτού ορκωτού Εφετείου Λαμίας, τότε η δίκη θα επαναληφθεί.

Όμως αυτή θα πραγματοποιηθεί στο νομικό πλαίσιο  που θα καθορίσει η αναιρετική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρειος Πάγος: Ζήτησε την απόφαση της υπόθεσης «Κορκονέα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.