ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρης Βελουχιώτης: Στο Airbnb το σπίτι που έχτισε στη Γαύδο!

Το σπίτι που έκτισε ο εξόριστος Άρης Βελουχιώτης στη Γαύδο νοικιάζεται στο airbnb για 17 ευρώ!
Άρης Βελουχιώτης: Στο Airbnb το σπίτι που έχτισε στη Γαύδο!

Το σπίτι που έκτισε ο εξόριστος Άρης Βελουχιώτης στη Γαύδο νοικιάζεται στο Airbnb για 17 ευρώ! Δεν είναι fake news, αλλά πραγματικότητα!

Ουσιαστικά, το ιστορικό διατηρητέο μνημείο έχει μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα.

Πρόκειται για το σπίτι που έχτισε ο Άρης Βελουχιώτης μαζί με άλλα μέλη του ΚΚΕ, όταν εξορίστηκαν στο νησί της Γαύδου.

Εκτός από τον Βελουχιώτη από το σπίτι πέρασαν ο Μάρκος Βαφειάδης και ο Μενέλαος Λουντέμης. Αρχικά, είχε μετατραπεί σε καφενείο και εδώ και λίγο καιρό μισθώνεται μέσω Airbnb.

Τι κι αν υπάρχει σχετική απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, από το 1999, η οποία το χαρακτηρίζει «ιστορικό διατηρητέο μνημείο»…

Στο σπίτι έχουν αρχίσει οι παρεμβάσεις από την αμέσως επόμενη χρονιά του χαρακτηρισμού του.

Αρχικά, μετατράπηκε σε καφενείο και εδώ και λίγο καιρό ακολούθησε την πορεία του μεγάλου ποσοστού των ακινήτων στην Ελλάδα. Μισθώνεται μέσω… Airbnb!

Ουσιαστικά, δεν πέρασε ένας χρόνος από την έκδοση αυτής της απόφασης και κτιριακές επεμβάσεις στο αρχικό κτίσμα, όπως προσθήκες δωματίων και πέργκολες έκαναν αγνώριστο το «Σπίτι του Άρη», το μετέτρεψαν σε κάτι σαν καφενείο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, εδώ και λίγο καιρό, το συγκεκριμένο κτίριο λειτουργεί και ως ξενώνας, μάλιστα φιγουράρει και στην Airbnb, από όπου προσκαλεί τουρίστες να μείνουν εκεί, με αντίτιμο 17 ευρώ τη βραδιά.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη καταχώριση, προς ενοικίαση διατίθενται σκηνές, με ένα κρεβάτι, χωρίς τουαλέτα.

Το συγκεκριμένο κατάλυμα έχει μεγάλη ζήτηση.

Όλος ο Αύγουστος, εκτός από τρεις μέρες, είναι αυτή τη στιγμή κλεισμένος και όποιος αποφασίσει να το επισκεφτεί πρέπει να πληρώσει 15 ευρώ για την κάθε διανυκτέρευση, συν 2 ευρώ ως προμήθεια υπηρεσιών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρης Βελουχιώτης: Στο Airbnb το σπίτι που έχτισε στη Γαύδο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.