ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκουμανέας: Μείωση κατά 24% στα κρούσματα – Σε ύφεση η Πανδημία

Όλοι οι δείκτες αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση. Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σε νέα του συνέντευξη.
Αρκουμανέας: Μείωση κατά 24% στα κρούσματα – Σε ύφεση η Πανδημία

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100,3 και την εκπομπή του Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου.

Στην συνέντευξη ο Αρκουμανέας ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας Κορονοϊου στην χώρα μας. Σύμφωνα με τον ίδιο και τα στοιχεία του ΕΟΔΥ παρατηρείται μία αποκλιμάκωση της κατάστασης με την πάροδο του χρόνου.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα φέρονται να είναι μειωμένα κατά 24% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτό σίγουρα ρόλο έπαιξε η διενέργεια πολλών τεστ αλλά και η θετική πορεία των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα. Οι προβλέψεις των ειδικών για μέχρι και 10.000 κρούσματα την ημέρα μετά τις διακοπές δεν φαίνεται να ισχύουν.

Επίσης, ο κ. Αρκουμανέας δήλωσε ότι στις ηλικίες απο 0-17 ετών ανήκει το 20-25% των νέων κρουσμάτων και ότι κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχτεί η πανδημία τις επόμενες εβδομάδες παρά τις θετικές εξελίξεις των ημερών.

Τέλος, αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών από τους πολίτες.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρκουμανέας: Μείωση κατά 24% στα κρούσματα – Σε ύφεση η Πανδημία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.