ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκουμανέας: «Toν Ιούνιο θα εμβολιαστούν και οι άνω των 18»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί των 30-44.
Αρκουμανέας: «Toν Ιούνιο θα εμβολιαστούν και οι άνω των 18»

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών αλλά και πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί των 30-44.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε στον ΣΚΑΪ για το πότε θα εμβολιαστούν οι υπόλοιπες ηλικιακές τάξεις.

Αρχικά τόνισε για τον κορονοϊό πως υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση, παρόλα αυτά δεν έχουμε φτάσει σε πολύ χαμηλά νούμερα, δεν έχει τελειώσει η πανδημία.

Όσον αφορά τα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ανέφερε πως χθες συμπεριλήφθηκαν πάνω από 700 κρούσματα στον συνολικό αριθμό, ο οποίος προέρχονταν από σχολεία. Ενώ διευκρίνισε ότι όσα επιβεβαιώνονται και συγκαταλέγονται στα κρούσματα είναι από δεύτερο τεστ σε δημόσια δομή ή σε εργαστήρια, όχι από το self test.

Η επιβεβαίωση συνεχίζεται όμως και σήμερα. Όσο για τον εμβολιασμό σημείωσε πως θα συμβάλει στην βελτίωση όλης της κατάστασης και αυτή την στιγμή πραγματοποιούνται 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα.

Για τους άνω των 18 είπε πως οι εμβολιασμοί τους θα αρχίσουν μέσα στον Ιούνιο ενώ από τέλος του μήνα θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα εμβόλια για τους 30-44 ετών, ανά πενταετία.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για αποζημίωση των πολιτών για βλάβες μετά από τον εμβολιασμό απάντησε πως είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις πολιτών που εμφάνισαν πρόβλημα αφότου έκαναν το εμβόλιο.

Όσον αφορά το «πράσινο» πιστοποιητικό, εξήγησε ότι θα μπορούμε να το κατεβάσουμε από το gov.gr, αφότου έχουμε εμβολιαστεί ή κάνει 72 ώρες πριν PCR τεστ ή τεστ αντισωμάτων.

Ενώ για το τοίχος ανοσίας που θέλουν να πετύχουν και υπολογίζεται στο 70% του πληθυσμού πιστεύει πως θα έχει επιτευχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Τέλος είπε πως θα μπορούσαν να είχαν κάνει περισσότεροι άνω των εβδομήντα και έχουν σχέδιο για να αποφύγουν τα lockdown μέσα στο καλοκαίρι.

Φρίκη στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν γυναίκα δίπλα στο μωρό της – Σοκαρισμένος ο σύζυγος που ήταν δεμένος!

Παναθηναϊκός: Μετά τον Μπόλονι ακολουθούν και άλλοι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρκουμανέας: «Toν Ιούνιο θα εμβολιαστούν και οι άνω των 18»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.