ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνί του Πάσχα: «Τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι – Από πόσα ευρώ ξεκινά το κιλό (vid)

Κάπως αυξημένες είναι οι τιμές για το αρνί του Πάσχα σε σχέση με πέρσι. Ήδη αρκετοί πολίτες έχουν αρχίσει την έρευνα αγοράς για το τραπέζι.
Αρνί του Πάσχα: «Τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι – Από πόσα ευρώ ξεκινά το κιλό (vid)

Κάπως αυξημένες είναι οι τιμές για το αρνί του Πάσχα σε σχέση με πέρσι. Ήδη αρκετοί πολίτες έχουν αρχίσει την έρευνα αγοράς για το πασχαλινό τραπέζι.

Οπως ανέφερε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, το υπουργείο έχει ξεκινήσει «ράλι» ελέγχων προκειμένου οι καταναλωτές να μπορούν να είναι σίγουροι για το αρνί, αλλά και γενικότερα για τα προϊόντα του Πάσχα που θα προμηθευτούν.

«Έχουμε δουλέψει πολύ για τους ελέγχους, να αλλάξουμε το τοπίο», είπε ενώ εξηγεί παρακάτω γιατί οι τιμές των αμνοεριφίων είναι ακριβότερες στην χώρα μας σε σχέση με πέρσι.

Οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι στιγμής φτάνουν τους 3.700, με 80 παραβάσεις να έχουν ήδη εντοπιστεί. Τα κύρια σημεία ελέγχων είναι τα σημεία εισαγωγών των προϊόντων.

«Έχουν εντοπιστεί παραβάσεις και έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα όπως έπρεπε. Είχαμε 80 περιπτώσεις παραβάσεων στις οποίες έχουμε ήδη επιβάλει κυρώσεις. Έχει στηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός που είναι εκεί για να προστατεύει τους καταναλωτές».

Σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στόχος είναι να «διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων» και να έχουν σωστή σήμανση, να μη γίνονται δηλαδή παράνομες ελληνοποιήσεις.

«Κάνουμε διασταυρωτικούς ελέγχους, θα υπάρχει σήμανση παντού ποιο είναι ελληνικό, ποιο είναι από αλλού. Έχουμε καταφέρει με τους ελέγχους να μην μπορούν να γίνονται οι παράνομες ελληνοποιήσεις».

Όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες, οι καταναλωτές μπορούν να ξεχωρίσουν την προέλευση των προϊόντων από τις σφραγίδες που αυτά φέρουν, με τα ντόπια να έχουν μπλε σφραγίδα, ενώ τα εισαγωγής φέρουν κόκκινες και πράσινες.

Ωστόσο, τα ελληνικά αρνιά και κατσίκα είναι πιο ακριβά φέτος, καθώς είχαμε πολλές εξαγωγές την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών.

Οι τιμές στο αρνί ξεκινούν από 11 ευρώ για ντόπια προϊόντα, ενώ στα 7,5 κυμαίνονται οι γαρδούμπες και το κοκορέτσι.

«Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο, δεν εφησυχάζουμε, στόχος είναι οι έλεγχοι να λειτουργούν όλο τον χρόνο», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Αρνί του Πάσχα: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του MEGA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρνί του Πάσχα: «Τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι – Από πόσα ευρώ ξεκινά το κιλό (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.