ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρνητικός στον κοροναϊό και «με τη βούλα» ο νεαρός στον Ευαγγελισμό

Ο νεαρός, που επέστρεψε από το Χονγκ Κονγκ πριν από μερικές ημέρες, εμφάνισε συμπτώματα γριπώδους συνδρομής
Αρνητικός στον κοροναϊό και «με τη βούλα» ο νεαρός στον Ευαγγελισμό

Καλά ήταν τα νέα από την εξέταση του δείγματος που ελήφθη από 22χρονο οποίος εισήχθη στον Ευαγγελισμό με το φόβο ότι είχε κολλήσει το νέο κοροναϊό σε πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα.

Το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών που εξέτασε το δείγμα κατέληξε πως ήταν αρνητικό στον κοροναϊό.

Ο νεαρός, που επέστρεψε από το Χονγκ Κονγκ πριν από μερικές ημέρες, εμφάνισε συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, συμπτώματα που είναι κοινά τόσο στα ασθενείς με γρίπη όσο και με κοροναϊό. Έτσι, μετέβη στον Ευαγγελισμό για εξέταση.

Ωστόσο, η διαχείριση του περιστατικού συνοδεύτηκε από αλαλούμ, με σημαντικές αποκλίσεις και παραλείψεις στο χειρισμό.

Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε με σημαντική καθυστέρηση, όπως φέρεται να συνέβη και με το Υπουργείο Υγείας. Αμφιβολίες εκφράζονται και για την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, πόσο άμεσα για παράδειγμα περιορίστηκε ο νεαρός σε απομονωμένο χώρο, ως προληπτικό μέτρο.

Λίγη ώρα αφού η είδηση για το νεαρό κυκλοφόρησε, νεότερες πληροφορίες που φέρεται να διέρρευσαν επίσης από το νοσοκομείο έκαναν λόγο για «αρνητική κλινική εικόνα κοροναϊού», που προφανώς δεν συνάδει με τις αναφορές για συμπτώματα γρίπης (όπως προαναφέραμε έχουν παρόμοιες κλινικές εκδηλώσεις), αλλά και για «αρνητικό δείγμα». Το Παστέρ δεν παρέλαβε ποτέ δείγμα, παρότι μια τέτοια πληροφορία είχε διαρρεύσει, ενώ το Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το παρέλαβε γύρω στις 18.00.

Μετά από περίπου 3 ώρες τα αποτελέσματα βγήκαν και ήταν αρνητικά. Συνοδεύτηκαν δε, από αισθήματα ανακούφισης, με τον προβληματισμό και την ανησυχία όμως να παραμένει για την πιθανή εμφάνιση κρούσματος που θα επιβεβαιωθεί.

 

 

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρνητικός στον κοροναϊό και «με τη βούλα» ο νεαρός στον Ευαγγελισμό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.