Άρση Lockdown: Όπου… φύγει φύγει οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, μετά το ελεύθερο που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου στις μετακινήσεις.

Άρση Lockdown: Από σήμερα (Παρασκευή 14/5) παύει να ισχύει το SMS και το χαρτί για τις μετακινήσεις μας και όπως ήταν φυσικό, χιλιάδες πολίτες… ξεχύθηκαν εκτός αστικών κέντρων.

Ακόμη και για να πιούν έναν καφέ μακριά από το σπίτι τους όπως χαρακτηριστικά έλεγαν σε δηλώσεις τους στα κανάλια που τους περίμεναν σε διόδια και λιμάνια.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην Αθήνα. Πρεμιέρα σήμερα για την άρση του lockdown και οι Αθηναίοι έχοντας μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αρνητικό τεστ έσπευσαν στα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια. Την ίδια στιγμή η επιχείρηση Ελευθερία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Επίσης το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου έφυγαν οι πρώτοι ταξιδιώτες για τα νησιά, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ανακοίνωσε αυξηση της πληρότητας στο 85%.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη κυρίως στην πύλη απ όπου φέυγουν τα πλοία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Άρση Lockdown:  Στα διόδια δεν γίνεται έλεγχοι 

Από εκεί και πέρα στα διόδια δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος έλεγχος, απλά υπάρχει σύσταση για self test. Το πρωί δεν παρουσιάστηκε μποτιλιάρισμα, ωστόσο αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση μετά το μεσημέρι όταν πολλοί αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα χωριά τους για να περάσουν το σαββατοκύριακο.

Άρση Lockdown: Έτσι ταξιδεύουμε προς τη νησιωτική Ελλάδα

Υπενθυμίζεται οτι από σήμερα, εφαρμόζεται η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού, γεγονός που υποχρεώνει μεν τους πολίτες να φέρουν υποχρεωτικά βεβαίωση που θα επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριό τους, ωστόσο αυτό θα γίνεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Άρση Lockdown: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του OPEN