ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση Lockdown: Γέμισαν λιμάνια και διόδια

Όπου... φύγει φύγει οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, μετά το ελεύθερο που ισχύει από την Παρασκευή 14 Μαΐου στις μετακινήσεις.
Άρση Lockdown: Γέμισαν λιμάνια και διόδια

Άρση Lockdown: Όπου… φύγει φύγει οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, μετά το ελεύθερο που ισχύει από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου στις μετακινήσεις.

Άρση Lockdown: Από σήμερα (Παρασκευή 14/5) παύει να ισχύει το SMS και το χαρτί για τις μετακινήσεις μας και όπως ήταν φυσικό, χιλιάδες πολίτες… ξεχύθηκαν εκτός αστικών κέντρων.

Ακόμη και για να πιούν έναν καφέ μακριά από το σπίτι τους όπως χαρακτηριστικά έλεγαν σε δηλώσεις τους στα κανάλια που τους περίμεναν σε διόδια και λιμάνια.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στην Αθήνα. Πρεμιέρα σήμερα για την άρση του lockdown και οι Αθηναίοι έχοντας μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το αρνητικό τεστ έσπευσαν στα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στα διόδια. Την ίδια στιγμή η επιχείρηση Ελευθερία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Επίσης το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου έφυγαν οι πρώτοι ταξιδιώτες για τα νησιά, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ανακοίνωσε αυξηση της πληρότητας στο 85%.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά ήταν αυξημένη κυρίως στην πύλη απ όπου φέυγουν τα πλοία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Άρση Lockdown:  Στα διόδια δεν γίνεται έλεγχοι 

Από εκεί και πέρα στα διόδια δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος έλεγχος, απλά υπάρχει σύσταση για self test. Το πρωί δεν παρουσιάστηκε μποτιλιάρισμα, ωστόσο αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση μετά το μεσημέρι όταν πολλοί αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα χωριά τους για να περάσουν το σαββατοκύριακο.

Άρση Lockdown: Έτσι ταξιδεύουμε προς τη νησιωτική Ελλάδα

Υπενθυμίζεται οτι από σήμερα, εφαρμόζεται η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού, γεγονός που υποχρεώνει μεν τους πολίτες να φέρουν υποχρεωτικά βεβαίωση που θα επιδεικνύουν μαζί με το εισιτήριό τους, ωστόσο αυτό θα γίνεται με τρεις διαφορετικούς τρόπους.

Όποιος θέλει να ταξιδέψει προς και από τα ελληνικά νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα, είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, θα πρέπει μαζί με το εισιτήριό του να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού, 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών (εναλλακτικά rapid test ή self test 24 ωρών), ή διαφορετικά να υπάρχει μία βεβαίωση νόσησης 2 ως 9 μήνες μετά από αυτή.

Άρση Lockdown: Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ του OPEN

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρση Lockdown: Γέμισαν λιμάνια και διόδια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.