ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρση lockdown: Τι θα ισχύσει με μουσική, κυκλοφορία και φροντιστήρια

Την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό, η επιτροπή των λοιμοξιολόγων να άρει κάποιες απαγορεύσεις.
Άρση lockdown: Τι θα ισχύσει με μουσική, κυκλοφορία και φροντιστήρια

Άρση lockdown: Την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό, η επιτροπή των λοιμοξιολόγων να άρει κάποιες απαγορεύσεις.

Άρση lockdown: Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, η επιτροπή των ειδικών, μπορεί να σταματήσει κάποιες απαγορεύσεις που υπάρχουν αυτό τον καιρό.

Τα θέματα που είναι προς συζήτηση είναι η μουσική, το ωράριο κυκλοφορίας, οι δεξιώσεις και τα φροντιστήρια.

Στην Ελλάδα οι πολίτες δεν μπορούν να κυκλοφορούν δίχως περιορισμούς από τις 00:30 μέχρι τις 05:30. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη τόνισε πως στο τέλος της εβδομάδας που έρχεται, θα μπορούν να κάνουν κάποιες ανακοινώσεις, που θα σχετίζονται με το ωράριο κυκλοφορίας του κόσμου αλλά και τα άτομα στις δεξιώσεις.

Όσον αφορά την μουσική στην εστίαση, αναμένεται να επιτραπεί από τον Ιούλιο. Μάλιστα μία πιθανή ημερομηνία, είναι η πρώτη του Ιούλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, για το επιδημιολογικό φορτίο.

Για τις δεξιώσεις στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, ίσως αποφασιστεί να αυξηθούν τα επιτρεπόμενα άτομα από 100 σε 200.

Γυμνάσια και τα Λύκεια σταματούν τα μαθήματα, οπότε θέμα συζήτησης είναι αν στα φροντιστήρια, θα μπορούν να προσέρχονται τα παιδιά κανονικά και να μην κάνουν τηλεμαθήματα, από την στιγμή που τόσες δραστηριότητες, έχουν επιτραπεί πλέον.

Όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η πορεία του Κορονοϊού στην Ελλάδα πλέον, αποτυπώνεται πλέον στον νέο διαδραστικό Επιδημιολογικό Χάρτη της χώρας, που είναι διαθέσιμος στο covid19.gov.gr.

Ο χάρτης αυτός διαθέτει τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας, που αντιστοιχούν σε διαφορετικά χρώματα. Αυτά είναι το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο. Σκοπός του είναι να ενημερώνονται οι πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Πότε θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα – Ανάλυση όλων των δεδομένων

Άγριες Μέλισσες – Τρίτος κύκλος: Αυτές θα είναι οι μεγάλες ανατροπές

Παναθηναϊκός: «Κινείται για Μπατάγκλια»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άρση lockdown: Τι θα ισχύσει με μουσική, κυκλοφορία και φροντιστήρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.