ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ας μας εξηγήσουν εκεί στον ΣΚΑΪ τι είναι τόσο αστείο εν καιρώ πανδημίας, μήπως «γελάσουμε» κι εμείς

Την ώρα που η χώρα θρηνεί 18.000 νεκρούς, δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ άλλα και πολιτικοί όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχουν διάθεση για ασυγκράτητα... γέλια.
Ας μας εξηγήσουν εκεί στον ΣΚΑΪ τι είναι τόσο αστείο εν καιρώ πανδημίας, μήπως «γελάσουμε» κι εμείς

Την ώρα που η χώρα κοντεύει τα 18.000 θύματα από Covid – 19, κάποιοι φαίνεται πως βλέπουν κάτι το εξαιρετικά… αστείο σε αυτή την υπόθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς, αφού συχνά – πυκνά αναλώνονται σε γέλια και φτηνούς αστεϊσμούς, την ώρα που πλήθος κόσμου υποφέρει μέσα στα καταρρέοντα νοσοκομεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε την τραγική κατάσταση της χώρας του, περιγράφοντας μια άλλη χώρα που προφανώς βρίσκεται στη φαντασία του, και μη μπορώντας να… συγκρατήσει τα γέλια του. Στο ίδιο τραγικό κάδρο, δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ κάνουν χαλαρή πλακίτσα, δείχνοντας φέρετρα και νεκροθάφτες να χορεύουν.

Ενώ κάποιοι άλλοι χορεύουν ακόμα και… ζεϊμπέκικο στο στούντιο, με την ανακοίνωση των κρουσμάτων.

Κάτι δείχνει να πηγαίνει φρικτά λάθος στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα της πανδημίας στα φιλοκυβερνητικά κανάλια και ασφαλώς στην κυβέρνηση. Η παρακμή και η αδιαντροπιά έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Έχει χαθεί κάθε ίχνος ενσυναίσθησης και στοιχειώδους ανθρωπιάς. Δεν υπάρχει το παραμικρό σημείο επαφής με τις ανησυχίες του λαού. Η πάλαι ποτέ μαχόμενη δημοσιογραφία, έχει καταντήσει χαριεντιζόμενη δημοσιογραφία. «Ενημέρωση» που παίρνει τη μορφή πότε της τρομοκρατίας και πότε των χαχάνων. Οι δε κυβερνητικοί πολιτικοί (πέραν κάποιων εξαιρέσεων), δίνουν πρώτοι τον παλμό της αναίδειας απέναντι στους πολίτες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Γέλια και «η ζωή συνεχίζεται»…

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», και ρωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση αν όλη η Ευρώπη οδηγηθεί σε lockdown. Και με χαμόγελο που θα άρμοζε περισσότερο σε καλαμπούρι καφενείου, παρά σε συμπεριφορά υπουργού Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

«Έχουμε τέτοια κυβέρνηση που θα μας προστατέψει από την πανδημία και τις γιορτές. Όλη η Ευρώπη να κλείσει, εμείς θα ανοίξουμε. Μια χαρά πάει η Ελλάδα μας, στέκεται όρθια, η οικονομία μας πάει καλά, η ζωή μας συνεχίζεται, προχωράμε».

Βασικά το ακριβώς αντίθετο έκανε πέρυσι η κυβέρνηση. Όταν όλη η Ευρώπη άνοιγε, εμείς κλείναμε και παραμέναμε κλειστοί, πραγματοποιώντας ένα από τα σκληρότερα lockdown της Ευρώπης. Που όχι μόνο δεν έφεραν αποτέλεσμα, άλλα έκαναν τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Λιβάνισμα στη κυβέρνηση, γέλια, χαρά και ωχαδερφισμός ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη, ενόσω κατεβάζουν ρολά χώρες με πολύ ισχυρότερα συστήματα υγείας από της Ελλάδας.

Την ώρα που συμπολίτες μας πεθαίνουν σωρηδόν εκτός ΜΕΘ, που η ακρίβεια θερίζει τα νοικοκυριά και η κυβέρνηση στέλνει κόσμο στην ανεργία επιβάλλοντας διχαστικά μέτρα, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται περιχαρής και μας ενημερώνει πως «η ζωή συνεχίζεται».

Όσο για την οικονομία που «πάει καλά», μόλις πριν λίγες μέρες ο υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ομολογούσε σοβαρό έλλειμμα που πλησιάζει το 10%.

Kηδείες μετά μουσικής και χαλαρά αστειάκια στον ΣΚΑΪ

Όλο αυτό το… εύθυμο κλίμα , ακολουθούν και δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ που δεν χάνουν ευκαιρία να δίνουν μαθήματα αναλγησίας. Στην εκπομπή «Αταίριαστοι», οι δημοσιογράφοι σχολίαζαν τη νέα μετάλλαξη, δείχνοντας το γνωστό βίντεο με τους Γκανέζους νεκροθάφτες που χορεύουν με το φέρετρο στους ώμους, έτσι όπως ορίζει το έθιμο τους.

Πνιχτά γέλια κι εκεί. Ελληνική τηλεόραση του 2021. Μάθετε πώς να χαχανίζετε ενόσω πεθαίνει κόσμος γύρω σας και κατακρημνίζεται η χώρα. Να περάσει η νοοτροπία της πάρτης μας. Όσο δε νοσούμε και είμαστε καλά, η «ζωή συνεχίζεται» και ο μήνας έχει εννιά. Η συμπόνια μας προς τον συνάνθρωπο να αρκείται μόνο στην παρουσίαση άψυχων νούμερων και στατιστικών.

Και όσο ο μόνιμος «δάσκαλος» μας που λέγεται τηλεόραση, μαθαίνει στον κόσμο την απάνθρωπη «τέχνη» της αναλγησίας, μετά… απορούμε γιατί έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων.

Πως ακριβώς δείχνουν συμπαράσταση στο δράμα των συνανθρώπων μας, αυτοί οι χαριεντισμοί; Το να δείχνεις… φέρετρα και κηδείες μετά μουσικής, βοηθά κάπου; Είναι κάποιου είδους αστείο; Κάποιο εσωτερικό χωρατό που το καταλαβαίνουν μόνο στο ΣΚΑΪ; Μήπως να το εξηγούσαν και στους εξοργισμένους πολίτες; Την ώρα που έχει εκτιναχθεί η χρήση ψυχοφαρμάκων σε μια κοινωνία που μαστίζεται από κατάθλιψη, θα είχαν ανάγκη για λίγο… γέλιο.

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, είναι αυτοί που στην υπόλοιπη εκπομπή θα κάνουν πιεστικές ερωτήσεις προς κάποιον ειδικό ή πολιτικό, για το γιατί δεν αποφασίζονται πιο απάνθρωπα, πιο εκβιαστικά, πιο διχαστικά μέτρα. Φυσικά, όταν τα συζητούν αυτά, είναι… υποδείγματα σοβαρότητας.

Το σίγουρο είναι πως είτε είσαι πολιτικός της κυβέρνησης, είτε φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος, κανένα είδος πειθούς δεν ευδοκίμησε ποτέ πάνω σε χάχανα. Κόσμος δεν πείθεται έτσι, μόνο εξοργίζεται. Χρειάζεται σεμνότητα που αρμόζει στη σοβαρότητα των καταστάσεων.

Και αν δεν μπορούν να το κάνουν επειδή δεν το νοιώθουν, ας συγκρατηθούν έστω για τα προσχήματα…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ας μας εξηγήσουν εκεί στον ΣΚΑΪ τι είναι τόσο αστείο εν καιρώ πανδημίας, μήπως «γελάσουμε» κι εμείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ελευθέριος Ανδρώνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.