ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην προσωπική ζωή και στις on line αγορές

Οι κίνδυνοι του Διαδικτύου για τις on line αγορές, αλλά και τη δημοσίευση προσωπικών στιγμών.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην προσωπική ζωή και στις on line αγορές

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Αρκετοί είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, τόσο στην προσωπική ζωή των χρηστών, όσο και στις on line αγορές.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε στο Mega για όλα όσα πρέπει να προσέχει ο κόσμος αναφορικά με το διαδίκτυο.

Αρχικά μίλησε για τους γονείς που δημοσιεύουν φωτογραφίες με τα παιδιά του στα Social Media, θέλοντας ωστόσο να κρύψουν τα χαρακτηριστικά με κάποιο emoji. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει εφαρμογή που «αποκωδικοποιεί» την εικόνα με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα η εικόνα με το πρόσωπο του παιδιού να γίνεται καθαρή.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις on line αγορές και τους μεγάλους κινδύνους, εφιστώντας την προσοχή καθώς στα δίχτυα απατεώνων φαίνεται ότι έχουν πιαστεί αρκετοί ανυποψίαστοι καταναλωτές διαδικτυακών καταστημάτων – φαντάσματα.

Ο ίδιος, τόνισε πως ο ασφαλέστερος τρόπος για μία αγορά εκτός από το απαραίτητο… φιλτράρισμα, αυτή να γίνεται επιλέγοντας τρόπο πληρωμής με paypal.

Η πληρωμή μέσω paypal μας εξασφαλίζει 100% την ασφάλειά της, γιατί αν δεν έρθει το προϊόν η εν λόγω εταιρεία αποζημιώνει τον πελάτη που την επιλέγει», εξήγησε ο κ. Σφακιανάκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο: Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στην προσωπική ζωή και στις on line αγορές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.