ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΣΟΕΕ: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με τον αστυνομικό (pics, vids)

Νέες εικόνες κυκλοφόρησαν από το επεισόδιο στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ! Εκεί που ένας αστυνομικός, όπως έχει παραδεχτεί  η ΕΛ.ΑΣ., εισήλθε στο προαύλιο χώρο και έβγαλε το επιχειρησιακό του όπλο!
ΑΣΟΕΕ: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με τον αστυνομικό (pics, vids)

Νέες εικόνες κυκλοφόρησαν από το επεισόδιο στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ! Εκεί που ένας αστυνομικός, όπως έχει παραδεχτεί  η ΕΛ.ΑΣ., εισήλθε στο προαύλιο χώρο και έβγαλε το επιχειρησιακό του όπλο!

Σε αυτές τις φωτογραφίες ο νεαρός άνδρας φαίνεται να κρατά όπλο και να το στρέφει προς την πλευρά μιας ομάδας ατόμων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο αστυνομικός, μέλος της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ και μετά από επίθεση που δέχτηκε «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

«Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών. Η Αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες. Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει», ανέφερε -μεταξύ άλλων- η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην καταγγελία της.

«Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής», κατήγγειλε η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΣΟΕΕ: Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο με τον αστυνομικό (pics, vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.