ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασπασία Ι. Κουρουπάκη – ΝΙΚΗ: Η δημογραφική κατάρρευση φέρει τις υπογραφές όσων κυβέρνησαν

«Αντικίνητρα στις εμβρυοκτονίες» και «αποκατάσταση του σεβασμού στις οικογενειακές αρχές και τις ορθόδοξες παραδόσεις».
Ασπασία Ι. Κουρουπάκη – ΝΙΚΗ: Η δημογραφική κατάρρευση φέρει τις υπογραφές όσων κυβέρνησαν

Για «πρόσφατη ανακάλυψη» της δημογραφικής κατάρρευσης της Ελλάδας έκανε λόγο σε κείμενό της η Ασπασία Ι. Κουρουπάκη, Βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, με τη ΝΙΚΗ ενώ αναφέρθηκε στην αντίθεση της κυβέρνησης στη θέσπιση πλήρους αφορολόγητου για τις 27.000 πολύτεκνες οικογένειες, για λόγους όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός «φορολογικής δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την κα Κουρουπάκη, η «δημογραφική κατάρρευση φέρει τις υπογραφές όσων κυβέρνησαν, ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν τον τόπο με ιδεοληψίες, οι οποίες ενοχοποίησαν κάθε φωνή που μίλησε με ειλικρινή αγάπη και ανησυχία για την προστασία του αγέννητου παιδιού και της μητέρας του», ενώ ζήτησε «αντικίνητρα στις εμβρυοκτονίες» και την «αποκατάσταση του σεβασμού στις οικογενειακές αρχές και τις ορθόδοξες παραδόσεις που μάς κράτησαν όρθιους στο διάβα των αιώνων».

Αναφέρει η Ασπασία Κουρουπάκη:

της Ασπασίας Ι. Κουρουπάκη, Βουλευτού Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Ξαφνικά τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακάλυψαν την δημογραφική μας κατάρρευση. Αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο στο twitter. Όμως η ΝΙΚΗ παρακολουθεί το ζήτημα από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην Βουλή και έχει θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά της το ζήτημα αυτό.

Δύο χρόνια μετά από σχετική απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, και κατόπιν δικού μας σχετικού κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Κυβέρνηση αναγκάζεται να συμμορφωθεί και να επαναφέρει την έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα που είχαν οι πολύτεκνοι.

Έχουμε ήδη διεκδικήσει να ληφθούν μέτρα όπως η θέσπιση πλήρους αφορολόγητου για τις 27.000 πολύτεκνες οικογένειες, το οποίο όμως η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού της κ. Θεοχάρη, απέρριψε ως «αντίθετο στην φορολογική δικαιοσύνη». Παράλληλα δε, ύστερα από κοινοβουλευτική παρέμβαση της ΝΙΚΗΣ, κατέστη αφορολόγητο το επίδομα μητρότητας των ελευθέρων επαγγελματιών, κάτι που δεν προβλεπόταν αρχικά στο σχετικό νομοσχέδιο.

Η ΝΙΚΗ έχει ένα όραμα για την ανάσχεση του δημογραφικού και μια συγκροτημένη πολιτική που θα περιλαμβάνει:

Ισχυρά φορολογικά και κοινωνικοασφαλιστικά κίνητρα στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες αλλά και σε όσους Έλληνες του Εξωτερικού επιλέξουν να επαναπατριστούν με τις οικογένειές τους.

Προώθηση της αποκέντρωσης και ενίσχυση των υποδομών παιδείας και υγείας της υπαίθρου γιατί η αστυφιλία και η στεγαστική κρίση αποτρέπουν τη δημιουργία πολυμελών οικογενειών.

Τον προσανατολισμό όλων των επενδύσεων από το real estate στον αγροτικό και βιομηχανικό τομέα, ούτως ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς που θα μπορούν να συντηρήσουν πολυμελείς οικογένειες.

Την αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης και των συναφών φορέων κοινωνικής πρόνοιας για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας αντί της ιδεοληπτικής προώθησης της ατζέντας των ΛΟΑΤΚΙ+.

Αντικίνητρα στις εμβρυοκτονίες.

Την αποκατάσταση του σεβασμού στις οικογενειακές αρχές και τις ορθόδοξες παραδόσεις που μάς κράτησαν όρθιους στο διάβα των αιώνων.

Η δημογραφική κατάρρευση φέρει τις υπογραφές όσων κυβέρνησαν, ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν τον τόπο με ιδεοληψίες, οι οποίες ενοχοποίησαν κάθε φωνή που μίλησε με ειλικρινή αγάπη και ανησυχία για την προστασία του αγέννητου παιδιού και της μητέρας του.

Ήρθε όμως η ώρα να τους αφήσουμε πίσω!

Να πάρουμε οι Έλληνες πίσω την αξιοπρέπεια που μάς στέρησαν!

Να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το μέλλον των παιδιών μας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ασπασία Ι. Κουρουπάκη – ΝΙΚΗ: Η δημογραφική κατάρρευση φέρει τις υπογραφές όσων κυβέρνησαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.