ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασταμάτητη κοροϊδία: Μας τελείωσε το αφήγημα της «ακρίβειας Πούτιν» και τώρα ο Σκρέκας κατηγορεί την «κλιματική κρίση» για τις ψηλές τιμές

Νέο κυβερνητικό αφήγημα παρουσίασε ο Σκρέκας, για να δικαιολογήσει την αισχροκέρδεια - Η κυβέρνηση δεν... φταίει ποτέ σε τίποτα
Ασταμάτητη κοροϊδία: Μας τελείωσε το αφήγημα της «ακρίβειας Πούτιν» και τώρα ο Σκρέκας κατηγορεί την «κλιματική κρίση» για τις ψηλές τιμές

Την οποιαδήποτε φαιδρή δικαιολογία, είναι διατεθειμένη να προβάλλει η κυβέρνηση, προκειμένου να δικαιολογήσει την ασταμάτητη αισχροκέρδεια στην αγορά. Κοντεύουν σχεδόν δυόμισι χρόνια από τότε που τα ράφια των σούπερ μάρκετ ξεκίνησαν να παίρνουν «φωτιά» και σήμερα η εξωφρενική ακρίβεια έχει γίνει νέα «κανονικότητα».

Θυμόμαστε ότι τον πρώτο καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλούσε για «εισαγόμενη» ακρίβεια, για την οποία έφταιγε ο… Πούτιν. Αφού αυτό το αφήγημα σταμάτησε προ πολλού να πείθει, οι κυβερνητικοί ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν νέες ευφάνταστες δικαιολογίες για να μην παραδεχτούν ότι έχουν γίνει «συνέταιροι» των καρτέλ που κυριαρχούν στην αγορά.

Έτσι, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα του 14ου Food Retail που διοργάνωσε η Boussias, παρουσίασε τη νέα κυβερνητική «καραμέλα» λέγοντας:

 «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και η μείωση της παραγωγικής ικανότητας λόγω ελλείψεων σε προσωπικό θα φέρουν ελλείψεις σε αγροδιατροφικά προϊόντα. Δηλαδή σε τρόφιμα. Και αυτό από τη μία θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιθανή αύξηση των τιμών και από την άλλη ελλείψεις σε προϊόντα που έχουμε ανάγκη».

Το γεγονός ότι στη χώρα μας καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους πληθωρισμούς στα τρόφιμα σε όλες τις χώρες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), μάλλον θα σημαίνει ότι μόνο… εμάς χτυπάει η κλιματική κρίση, αν πάρουμε στα σοβαρά το επιχείρημα του Κώστα Σκρέκα. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στη χώρα μας διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 6,7%, από το 8,3% τον Ιανουάριο του 2024.

Η κρατική εγκατάλειψη των αγροτών, οι βαριές φορολογίες, η μείωση της εγχώριας παραγωγής, η τεχνητή εξάρτηση μας στις εισαγωγές, το κερδοσκοπικό «πάρτι» των μεσαζόντων, η κυριαρχία των πολυεθνικών, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία για τον Κώστα Σκρέκα όσον αφορά την ακρίβεια. Για τον υπουργό φταίει μόνο η… κλιματική κρίση.

Οι Έλληνες που στενάζουν λόγω των υψηλών τιμών, θα πρέπει δηλαδή να τα «ρίξουν» στον… καιρό ή καλύτερα στον «κακό τους τον καιρό», που τους έλαχε να έχουν τόσο ανεύθυνη κυβέρνηση. Τη μία φταίει ο Πούτιν, την άλλη φταίει το κλίμα που χτυπάει μόνο την… Ελλάδα, πάντως η κυβέρνηση Μητσοτάκη μονίμως δεν φταίει για τίποτα.

Για το γεγονός ότι είμαστε ο δεύτερος πιο φτωχός λαός της ΕΕ (μετά τους Βούλγαρους) όσον αφορά την αγοραστική μας δύναμη, μάλλον θα φταίει η… κλιματική κρίση και γι’ αυτό. Ο λαός άλλωστε έχει καταλάβει για τα καλά, ότι το αφήγημα της κλιματικής κρίσης έχει γίνει το μόνιμο «χαλί» κάτω απ’ το οποίο οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις θα κρύβουν την ανεπάρκειά τους.

Συνεχίζοντας, ο εκτός τόπου και χρόνου Κώστας Σκρέκας, ισχυρίστηκε πως τα μέτρα κατά της ακρίβειας που πάρει  η κυβέρνηση… αποδίδουν, καθώς όπως είπε «τον τελευταίο μήνα, σε κάποιες αλυσίδες ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει στο 0,4%». Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι αν γινόταν μια σχετική έρευνα και ρωτούσαν 100 πολίτες για τη σημερινή κατάσταση της ακρίβειας, ούτε ένας δεν θα έλεγε ότι έχει αντιληφθεί κάποια καλυτέρευση. Οι τιμές είναι «κολλημένες» στα ύψη και μόνο ο κ. Σκρέκας αυτοθαυμάζεται με φαντασιακά «success story».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ασταμάτητη κοροϊδία: Μας τελείωσε το αφήγημα της «ακρίβειας Πούτιν» και τώρα ο Σκρέκας κατηγορεί την «κλιματική κρίση» για τις ψηλές τιμές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.