ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AstraZeneca εμβόλιο: Τα πάνω κάτω – Αποτελεσματικό 97% στην ινδική μετάλλαξη

Μπορεί πολλά να έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο, να όμως που προκύπτουν και σημαντικές θετικές ειδήσεις.
AstraZeneca εμβόλιο: Τα πάνω κάτω – Αποτελεσματικό 97% στην ινδική μετάλλαξη

AstraZeneca εμβόλιο: Μπορεί πολλά να έχουν ακουστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο, να όμως που προκύπτουν και σημαντικές θετικές ειδήσεις.

AstraZeneca εμβόλιο: Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ινδία σε 3.235 υγειονομικούς που είχαν εμβολιαστεί με AstraZeneca αποκάλυψε ότι μόνο 85 εξ’ αυτών εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού. Επίσης μόνο εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο.

Έτσι οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 97% αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση που παρουσιάζει η ινδική μετάλλαξη σύμφωνα με μια νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία.

Ειδικότερα η μελέτη έγινε σε 3.235 υγειονομικούς που είχαν εμβολιαστεί με AstraZeneca και μόνο 85 εξ’ αυτών εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού. Μόλις δύο από αυτούς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Η μελέτη από το νοσοκομείο, Indraprastha Apollo όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα India Today, κατέδειξε επίσης ότι δεν καταγράφηκαν θάνατοι, ούτε και νοσηλείες σε ΜΕΘ από αυτούς που είχαν εμβολιαστεί.

Ο Dr Anupam Sibal, επικεφαλής της ομάδας δήλωσε: «Η μελέτη μας απέδειξε ότι 97,38% των εμβολιασμένων προστατεύτηκαν από την μόλυνση και την νοσηλεία και ο δείκτης νοσηλείας ήταν μόνο 0,06%».

Τόνισε ακόμα ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως τα συμπτώματα είναι πολύ ελαφρά στους εμβολιασμένους με το AstraZeneca και δεν οδηγούν σε βαριά νόσηση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «AstraZeneca εμβόλιο: Τα πάνω κάτω – Αποτελεσματικό 97% στην ινδική μετάλλαξη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.