ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AstraZeneca: Είναι πολλά τα λεφτά, ζαλίζουν τα κέρδη από τα εμβόλια

AstraZeneca: Τρομάζουν τα κέρδη που έχει η φαρμακευτική εταιρεία από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά τους πρώτους τρεις μήνες.
AstraZeneca: Είναι πολλά τα λεφτά, ζαλίζουν τα κέρδη από τα εμβόλια

AstraZeneca: Τρομάζουν τα κέρδη που έχει η φαρμακευτική εταιρεία από τις πωλήσεις του εμβολίου κατά τους πρώτους τρεις μήνες.

AstraZeneca: Το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας, AstraZeneca μπορεί να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση εξαιτίας ορισμένων παρενεργειών, φαίνεται όμως πως κάτι τέτοιο δεν ήταν αρκετό για να της στερήσει τα τεράστια έσοδα που της έχουν αποφέρει οι πωλήσεις του εμβολίου τους πρώτους τρεις μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανοσουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα στην επίσημη σελίδα της ότι διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία οι πωλήσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 ανήλθαν σε 275εκ. δολάρια.

Η εταιρία, που για πρώτη φορά ανακοίνωσε στοιχεία για τις πωλήσεις του εμβολίου της, κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,56 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις από το εμβόλιο αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% του κύκλου εργασιών της, που αυξήθηκε κατά 15% στα 7,3 δισ. δολάρια.

Η AstraZeneca δεν δίνει στοιχεία για το εμβόλιό της παρά μόνο για το πρώτο τρίμηνο, χωρίς να διευκρινίζει εάν πρόκειται για τον συνολικό κύκλο εργασιών από την κυκλοφορία του.

Το εμβόλιό της είναι από τα φθηνότερα στην αγορά και ο όμιλος έχει διαβεβαιώσει ότι θα το διαθέσει σε τιμή κόστους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «AstraZeneca: Είναι πολλά τα λεφτά, ζαλίζουν τα κέρδη από τα εμβόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.