ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασυνήθιστη η κακοκαιρία του Ιουνίου λένε οι ειδικοί

«Αυτή η αλλαγή θα έρχεται μέσα από πολύ ζεστές ή αντίστοιχα πολύ ψυχρές χρονικές περιόδους μέσα στον Ιούνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων
Ασυνήθιστη η κακοκαιρία του Ιουνίου λένε οι ειδικοί
Ασυνήθιστη χαρακτήρισε την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας, Ανδρέας Καζαντζίδης. 

Ο κύριος Καζαντζίδης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σχολίασε την κακοκαιρία που χτύπησε την Ελλάδα όλο τον Ιούνιο.

Μάλιστα εξήγησε πώς:«Προφανώς το κλίμα αλλάζει και από τις μελέτες που έχουν γίνει φαίνεται ότι οι αλλαγές έρχονται μέσα από διαδοχικές ακραίες καταστάσεις» ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Δηλαδή δεν μένουμε στο ότι κάθε χρόνο η θερμοκρασία τον Ιούνιο θα είναι 1/ 10 του βαθμού υψηλότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, αλλά στο γεγονός ότι αυτή η αλλαγή θα έρχεται μέσα από πολύ ζεστές ή αντίστοιχα πολύ ψυχρές χρονικές περιόδους μέσα στον Ιούνιο».

Μάλιστα Όπως τόνισε ο Ιούλιος θεωρείται ένας μήνας με ελάχιστες βροχοπτώσεις αλλά το ύψος της βροχής μέσα στο μήνα ήταν εξαιρετικά σημαντικό.

Αναλυτικά δήλωσε πως:

«ο Ιούνιος θεωρείται γενικά ένα ξηρός μήνας με λίγες βροχές, αλλά επειδή οι πρόσφατες διαταραχές ήλθαν σε συνέχεια και προηγούμενων διαταραχών μέσα στον ίδιο μήνα, το αποτέλεσμα φαίνεται ακόμα και σε περιοχές που δεν μας έχουν απασχολήσει για καταστροφές».

«Για παράδειγμα,το ύψος της βροχής μέσα στον Ιούνιο ήταν αρκετά σημαντικό, δηλαδή μέχρι και 50% πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές που είχαμε.», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας πως:

«Τέτοια φαινόμενα καταγράφονται κατά καιρούς και οι μελέτες δείχνουν ότι όσο περνούν τα χρόνια, αυτά γίνονται όλο και πιο συχνά.», τόνισε, είναι τα λεγόμενα του υπενθύμισαν πώς η κλιματική αλλαγή είναι μία πραγματικότητα και πως όλοι πρέπει βοηθήσουμε για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ασυνήθιστη η κακοκαιρία του Ιουνίου λένε οι ειδικοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.