ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ατελείωτες παλινωδίες: Όταν ο Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε πως «θα έχουμε καταπληκτικές γιορτές» και «γεμάτα καταστήματα»!

Λίγες μέρες πριν ο Θάνος Πλεύρης βάλει άτυπο «λουκέτο» σε εστίαση και διασκέδαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλούσε για «καταπληκτικές γιορτές» και «γεμάτα καταστήματα» χωρίς μέτρα!
Ατελείωτες παλινωδίες: Όταν ο Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε πως «θα έχουμε καταπληκτικές γιορτές» και «γεμάτα καταστήματα»!

Μετά την πανωλεθρία της κυβέρνησης που «διαφήμιζε» προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις αρχές Ιανουαρίου (και τελικά τρέχει να προλάβει με νέα αναποτελεσματικά μέτρα τα ασυμμάζευτα), αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι βαρύγδουπες «διαβεβαιώσεις» που συχνά – πυκνά έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης μέχρι πριν λίγες μέρες, μιλώντας για «καταπληκτικές γιορτές»!

Οι κυβερνητικές παλινωδίες δεν έχουν όριο και οι σχεδόν «σουρεαλιστικές» τοποθετήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη που συχνά πυκνά έκανε το μαύρο – άσπρο παρουσιάζοντας μια ωραιοποιημένη εικόνα για την εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα, δείχνουν το πόσο απέχουν από την πραγματικότητα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης λίγες μέρες πριν ο Θάνος Πλεύρης κηρύξει άτυπο lockdown σε εστίαση και διασκέδαση και θέσει περιορισμούς (και) στους εμβολιασμένους πολίτες, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε από διάφορα τηλεοπτικά στούντιο πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και πως: «θα έχουμε καταπληκτικές, ωραίες γιορτές», με «γεμάτα καταστήματα και κόσμο χαρούμενο στους δρόμους», πως «ο κόσμος θα κάνει τα ψώνια του» και πως «η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη και ακολουθεί πτωτική τάση»!

Και μην ξεχνάμε πως διαβεβαίωνε πως η Ελλάδα είναι πρώτη «και αν μπορούσε θα ήταν και υπερ-πρώτη».

Τελικά όμως φαίνεται πως ο κορονοϊός… αντιμετωπίζει την πραγματικότητα πολύ πιο σοβαρά από τον Άδωνι Γεωργιάδη και δεν υπολογίζει από ευχολόγια και «λιβανίσματα» στη κυβέρνηση, οπότε και έφερε το ένα ρεκόρ κρουσμάτων μετά το άλλο, με την μετάλλαξη Όμικρον να κάνει θραύση.

Και από εκεί που ακούγαμε για… «καταπληκτικές γιορτές» βλέπουμε την κυβέρνηση να σπεύδει πανικόβλητη να κλείσει «τρύπες» από το διάτρητο σχέδιο καταπολέμησης της μετάλλαξης, που ήρθε ως αποτέλεσμα της αλαζονείας των κυβερνητικών στελεχών και της προχειρότητας που στήθηκε το τείχος άμυνας για τον ιό.

Καλό θα είναι να μάθουν να είναι πιο… συγκρατημένοι και ρεαλιστές στην κυβέρνηση και να μην συνεχίσουν να «πουλάνε» ασφάλεια και ελπίδα, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ισχυρά θεμέλια για να υπόσχονται κάτι τέτοιο. Αλλιώς, αν συνεχιστεί αυτό, όταν ο κ. Γεωργιάδης μας λέει να μην ανησυχούμε, μάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε πολύ…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ατελείωτες παλινωδίες: Όταν ο Α. Γεωργιάδης διαβεβαίωνε πως «θα έχουμε καταπληκτικές γιορτές» και «γεμάτα καταστήματα»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.