ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα: Χιλιάδες τουρίστες και την Πρωτοχρονιά – Ουρές στην Ακρόπολη

Οι απευθείας πτήσεις από την Αμερική και οι κρουαζιέρες που συνεχίζονται λόγω του καλού καιρού, έχουν κάνει την Αθήνα πόλο έλξης για τους ξένους
Αθήνα: Χιλιάδες τουρίστες και την Πρωτοχρονιά – Ουρές στην Ακρόπολη

Αθήνα: Όλα έτοιμα για την Πρωτοχρονιά και η γιορτινή πρωτεύουσα δεν έχει σταματήσει να υποδέχεται τουρίστες από κάθε γωνιά της Γης.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο τουρισμός παραμένει στο ζενίθ, το OPEN ετοίμασε σχετικό ρεπορτάζ την παραμονή της αλλαγής του χρόνου.

«Ήρθαμε διακοπές για την Πρωτοχρονιά, για τα πυροτεχνήματα, για την Ακρόπολη και για να διασκεδάσουμε. Το βράδυ θα πάμε στην πλατεία Συντάγματος και ύστερα σε κάποιο εστιατόριο», δήλωσε μία τουρίστρια από τη Βουλγαρία στην κάμερα του καναλιού.

Το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αεροπαγίτου θύμιζε καλοκαίρι.

Πολλοί ήταν εκείνοι που απολάμβαναν την ηλιόλουστη μέρα, ενώ αρκετοί σχημάτισαν ουρές έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

«Το βράδυ θα πάμε για ποτό στο Κολωνάκι και θα επισκεφτούνε την Ακρόπολη. Οι φίλες μου έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα», είπε μια τουρίστρια από τη Ρουμανία στην κάμερα του OPEN.

Οι απευθείας πτήσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση από την Αμερική αλλά και οι κρουαζιέρες που συνεχίζονται λόγω του καλού καιρού, έχουν κάνει την Αθήνα πόλο έλξης για τους ξένους επισκέπτες.

Το Νοέμβριο του 2022 παρουσιάστηκε υψηλό ποσοστό διαδικτυακής ζήτησης για διαμονή στην Αθήνα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο των προηγούμενων ετών.

Οι κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην ελληνική πρωτεύουσα ήταν οι ΗΠΑ.

Ακολούθησαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Γερμανία και η Γαλλία.

Τη δωδεκάδα συμπλήρωσαν η Ιταλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ελβετία.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN από την Αθήνα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς:






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθήνα: Χιλιάδες τουρίστες και την Πρωτοχρονιά – Ουρές στην Ακρόπολη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.