ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθηνά Λινού: «Πήραμε λάθος μέτρα λόγω λάθος στοιχείων»

Για λάθος μέτρα λόγω λάθος στοιχείων που έκλεισαν τους ανθρώπους στα σπίτια τους έκανε λόγο η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.
Αθηνά Λινού: «Πήραμε λάθος μέτρα λόγω λάθος στοιχείων»

Για λάθος μέτρα λόγω λάθος στοιχείων, που έκλεισαν τους ανθρώπους αυστηρά στα σπίτια τους έκανε λόγο η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Ουσιαστικά, η κ. Αθηνά Λινού κατηγόρησε έμμεσα την επιτροπή για κακή πληροφόρηση.

«Δεν είχαν επαρκή πληροφορία αυτοί που το αποφάσισαν και δεν είχαν και γνώση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου» τόνισε, χαρακτηρίζοντας δικαιολογημένες τις απορίες του κόσμου για το πώς γίνεται να ανοίγει η κοινωνία με περισσότερα κρούσματα από όταν έκλεισε.

«Είναι εξαιρετικά θετικό το ότι θα μπορούν οι άνθρωποι να μετακινηθούν» τόνισε μάλιστα η καθηγήτρια επιδημιολόγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας όμως ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας ισχύουν «και θα πρέπει να ισχύουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς γίνεται να γίνεται το άνοιγμα με βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο από όταν ξεκίνησε το lockdown, η κ.Λινού χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις και τις απορίες των πολιτών.

«Νομίζω ότι αυτό που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων ήταν ότι δεν ήμασταν στην κατάσταση με ελάχιστα κρούσματα. Θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους θα προλαμβάναμε την όποια μετάδοση σε ανοικτούς χώρους. Αλλά είχαμε πολλή ενδοοικογενειακή, ενδοεργασιακή, ενδοκτιριακή διασπορά».

Στην ερώτηση «άρα ήταν λάθος η απόφαση;» απάντησε καταφατικά, υποστηρίζοντας ότι «ήταν λάθος λόγω λάθος στοιχείων.

Δεν είχαν επαρκή πληροφορία αυτοί που το αποφάσισαν και δεεν είχαν και γνώση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου.

Παρότι ήδη και τότε ο Φάουτσι επέμενε στην αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου, είχε βάλει 5 μέτρα προστασίας»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθηνά Λινού: «Πήραμε λάθος μέτρα λόγω λάθος στοιχείων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.