ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Προσαγωγές σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Τα επεισόδια δεν έλειψαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Προσαγωγές σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη

Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας, δεκατέσσερα χρόνια μετά την ημέρα που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 18:00 στα Προπύλαια.

Λίγο πριν τις 19:00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή, με τους Μάγδα Φύσσα (μητέρα του Παύλου Φύσσα) και Γιάννη Μάγγο (πατέρας του Βασίλη Μάγγου) να δηλώνουν παρουσία.

Ομοίως και ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η πορεία, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί από την αστυνομία η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, στις 12:00 το μεσημέρι, μαθητές και φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Επεισόδια ξέσπασαν αργότερα στα Εξάρχεια, όταν νεαροί που αποσπάστηκαν από τη μεγάλη μάζα της πορείας, έστριψαν στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη και άναψαν φωτιές.

Κατόπιν πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους καταδίωξαν.

Στην περιοχή των Εξαρχείων βρέθηκαν και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας για να σβήσουν φωτιές και να απομακρύνουν τα οδοφράγματα.

Και περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας υπήρξαν ταραχές, με νεαρούς να καίνε κάδους σκουπιδιών.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ εμφανίστηκε και ο «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, ορισμένα videos στο διαδίκτυο δείχνουν ότι τα ΜΑΤ έλαβαν εντολή για να μπουν ακόμα και στη στάση του Μετρό στην Ομόνοια, προκειμένου να επιβάλουν την τάξη.

Δέκα εννέα προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα Εξάρχεια, ενώ άλλες 16 έγιναν στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε ρεπορτάζ του MEGA για όσα έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη:

https://youtu.be/PiQ7-aWuPrQ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθήνα: Ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Προσαγωγές σε Εξάρχεια και Θεσσαλονίκη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.