ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθήνα: Σε υψηλά επίπεδα τα μικροσωματίδια (vids)

Αθήνα: Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά οι μετρήσεις των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα παραμένουν υψηλές.
Αθήνα: Σε υψηλά επίπεδα τα μικροσωματίδια (vids)

Αθήνα: Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά οι μετρήσεις των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα παραμένουν υψηλές.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την δικτυακή πλατφόρμα «PANACEA» που διαθέτει δίκτυο παρακολούθησης των σωματιδιακών μετρήσεων σε 8 διαφορετικά σημεία εντός του λεκανοπεδίου (Γκύζη, Πεύκη, Μελίσσια, Πασαλιμάνι, Χαλάνδρι, Κερατσίνι, Βουλιαγμένη, Θησείο) φαίνεται ότι και σήμερα, Τετάρτη 14 Αυγούστου, η ατμόσφαιρα στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς στην Εύβοια παραμένει επιβαρυμένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Φωτιά στην Εύβοια: Σε εξέλιξη η μάχη με τις φλόγες – Ελεύθερος ο ύποπτος

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Αυγούστου, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η συγκέντρωση των μικροσωματιδίων στους 8 σταθμούς είναι σε υψηλά επίπεδα και σχεδόν σε όλους τις τοποθεσίες ξεπερνούν τα 25.

Δείτε τις μετρήσεις ανά περιοχή:

  • Πειραιά – 28
  • Μελίσσια – 26
  • Χαλάνδρι – 26
  • Θησείο – 27
  • Κερατσίνι  – 23
  • Βουλιαγμένη – 23


Αθήνα: Τρεις ημέρες για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα!

Σύμφωνα με τον ο καθηγητή Περιβαλλοντική Μηχανική του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Δημοσθένη Σαρηγιάννη, θα χρειαστούν τρεις ημέρες για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

«Η πυρκαγιά είναι σε δασική περιοχή, οπότε δεν έχουμε τα προβλήματα που υπήρξαν στο Μάτι», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, εξηγώντας πως το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοια δεν είναι πολύ μακριά από την Αττική και με την έννοια αυτή θεωρείται φυσιολογική η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας εκεί όπου υπάρχει μεγάλη οικιστική πύκνωση.

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθήνα: Σε υψηλά επίπεδα τα μικροσωματίδια (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.