ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άθλιο δημοσιογραφικό bullying στους υγειονομικούς σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – Τους χλεύαζαν μαζί με τον Θ. Πλεύρη!

Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ μαζί με τον Θ.Πλεύρη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμπαίξουν τους υγειονομικούς και να τους εμφανίσουν ως «ψεκασμένους».
Άθλιο δημοσιογραφικό bullying στους υγειονομικούς σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – Τους χλεύαζαν μαζί με τον Θ. Πλεύρη!

Έπιασε «πάτο» το δημοσιογραφικό «παρεάκι» πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΪ, που για άλλη μια φορά ταυτίστηκε με την κυβερνητική «γραμμή» και σιγόνταρε τον Θάνο Πλεύρη σε μια προσπάθεια να γίνει δυσφήμιση των υγειονομικών που για 15 μήνες βρίσκονται σε αναστολή.

Γελάκια, σχόλια και υπαινιγμοί απόλυτης ντροπής έλαβαν χώρα στο πάνελ της εκπομπής, φανερώνοντας ένα επίπεδο που θα ταίριαζε περισσότερο σε πολιτικό καφενείο παρά σε δημοσιογραφική εκπομπή. Αρχικά ο Χρήστος Οικονόμου έδειξε στην κάμερα ένα σκίτσο (φιλοκυβερνητικής) εφημερίδας όπου παριστάνει τον Θάνο Πλεύρη να κάνει την αναμνηστική δόση… ψεκασμού στους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Ακολούθησαν τρανταχτά γέλια του Άρη Πορτοσάλτε και ειρωνικά χαμόγελα από όλους. Γέλια πάνω στην δυστυχία χιλιάδων οικογενειών που έμειναν στον δρόμο για ένα κυβερνητικό «πείσμα». Το απόλυτο αίσχος της ελληνικής τηλεόρασης.

Στην συνέχεια κατέφθασε ως καλεσμένος στην εκπομπή ο Θάνος Πλεύρης, και ο κ. Οικονόμου τον ρώτησε αν είδε το «πολύ ωραίο» σκίτσο. Ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι το είδε κάνοντας ένα ειρωνικό μειδίαμα. Άλλα η οικτρή συμπεριφορά δημοσιογράφων και υπουργού δεν τελείωσε εκεί. «Κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς κύριε υπουργέ», είπε ο δημοσιογράφος, σαν να μιλούσε για μια μιαρή ομάδα ανεπιθύμητων που τους «φορτωθήκαμε» με το ζόρι και κάπου πρέπει να τους βάλουμε αναγκαστικά.

Στην τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη πάνω στο ζήτημα, ο υπουργός που ακόμα δεν έχει «χωνέψει» την ήττα που υπέστη από το ΣτΕ, προχώρησε σε δηλώσεις πλήρεις εμπάθειας, εκδικητικότητας, προπαγάνδας και ανακριβειών. Δείχνοντας απόλυτη ασέβεια για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, αποκάλεσε την απόφαση του ΣτΕ «απειλή για την δημόσια υγεία» που ωστόσο θα… την σεβαστεί.

Ακόμη, προανήγγειλε πως προτίθεται να κάνει εργασιακό bullying στους υγειονομικούς, είτε αναγκάζοντας τους να κάνουν συνεχώς τεστ και να τα πληρώνουν από την τσέπη τους, είτε υποχρεώνοντας τους για «επιπλέον προστασία», είτε με απομάκρυνση από σημεία πρώτης γραμμής, είτε «σταμπάροντας» με κάποιον τρόπο τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς για να μην έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες! Μάλιστα για να δικαιολογήσει το εκδικητικό παραλήρημα του ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε κάποιες γενικές και αόριστες «μελέτες» που αποδεικνύουν πως οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν περισσότερο, χωρίς βέβαια να παρουσιάζει το παραμικρό στοιχείο που να στηρίζει κάτι τέτοιο.

Μέχρι και τον… αντίχριστο επιστράτευσε ο Πλεύρης

Ο υπουργός Υγείας έφτασε ακόμα και στο σημείο να προσβάλλει ανοιχτά τις προσωπικότητες των υγειονομικών με φτηνή προπαγάνδα, λέγοντας: «άνθρωπος ο οποίος πιστεύει ότι άμα του κάνουν εμβόλιο έχει το χάραγμα του αντίχριστου ή του αλλοιώνεται το DNA, τον εμπιστεύεστε να είναι ο γιατρός σας;».

Τι άλλο χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του υπουργού παρά ένας κανονικότατος κοινωνικός ρατσισμός και μάλιστα με ανυπόστατα επιχειρήματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα; Η συντριπτική πλειοψηφία των υγειονομικών ουδέποτε προέβαλλαν αυτές τις αιτιολογίες ως επιχειρήματα για την άρνηση εμβολιασμού τους. Αυτά τα φληναφήματα βρίσκονται στην φαντασία του κ. Πλεύρη, ο οποίος προκειμένου να στηρίξει την πολιτική κοινωνικής εξόντωσης των υγειονομικών, επιστρατεύει έναν λαϊκισμό χειρίστου επιπέδου.

Άλλα ακόμα και αν υποθέταμε πως κάποιοι συνέδεαν το εμβόλιο με κάποιες εικασίες, από πότε ένας επιστήμονας ή ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας διώκεται με βάση την ιδεολογία του; Και ποιος είναι ο υπουργός Υγείας για να ορίζει ποιες απόψεις είναι έγκυρες και ποιες είναι άκυρες; Τι νοοτροπία ολοκληρωτισμού είναι αυτή; Μήπως ζούμε ακόμα στο 1967 και δεν το έχουμε καταλάβει;

https://youtu.be/r-F_BfZZXa8

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Άθλιο δημοσιογραφικό bullying στους υγειονομικούς σε εκπομπή του ΣΚΑΪ – Τους χλεύαζαν μαζί με τον Θ. Πλεύρη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.