ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθλιότητα από τους τραμπούκους των funds: Πέταξαν από το σπίτι του ανάπηρο γέροντα για το πάρει ένας Σκοπιανός!

Αυτή είναι η Ελλάδα που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Δικαστικός επιμελητής με παρουσία 20 αστυνομικών ξεσπίτωσαν τον ανάπηρο ηλικιωμένο
Αθλιότητα από τους τραμπούκους των funds: Πέταξαν από το σπίτι του ανάπηρο γέροντα για το πάρει ένας Σκοπιανός!

Όλο και πιο απροκάλυπτα λεηλατεί τις περιουσίες του ελληνικού λαού η συμμορία των funds που με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη πετούν στον δρόμο ακόμα και ανάπηρους ανθρώπους!

Εικόνες απόλυτης ντροπής αναδείχθηκαν χθες το πρωί της Πέμπτης (4/5) στην περιοχή Φλογήτα Χαλκιδικής, με μια βίαιη έξωση ενός ανάπηρου ηλικιωμένου και της οικογένειας του για ένα χρέος μερικών χιλιάδων ευρώ.

Στις 7 η ώρα το πρωί και ενώ οι κάτοικοι του σπιτιού κοιμόντουσαν, ένα δικαστικός επιμελητής με τη συνοδεία 20 αστυνομικών (!) και ενός κλειδαρά μπούκαραν στο σπίτι σαν τραμπούκοι και πέταξαν έξω τον ανάπηρο ηλικιωμένο, ο οποίος έχει κομμένο πόδι και μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι!

Πόσο περήφανος είναι ο κύριος Θεοδωρικάκος για αυτό το επονείδιστο έργο της αστυνομίας, που αντί να ασχολείται με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, αναλαμβάνουν τον ρόλο «μπράβων» των funds και τρομοκρατούν ακόμα και ανυπεράσπιστους και ανάπηρους ηλικιωμένους; Για αυτή τη δυστοπική Ελλάδα ζητά ξανά την ψήφο των Ελλήνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Μια Ελλάδα που το κράτος της θα δείχνει αυτό το κτηνώδες πρόσωπο ακόμα και σε ανάπηρους, σε καρκινοπαθείς, σε άνεργους;

«Ήρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ήταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά» είπε στην εφημερίδα η κόρη του Αναστασία.

Μιλάμε για αδιανόητες καταστάσεις και συμπεριφορές κρατικής αλητείας. Κάθε έννοια ανθρωπιάς έχει εκμηδενιστεί μπροστά στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των λίγων. Και την ίδια στιγμή που ακόμα και ανάπηροι πετιούνται έξω από τα σπίτια τους, και οι Έλληνες δεν μπορούν να στραφούν ούτε καν στη λύση του ενοικίου καθώς αυτά έχουν πάρει «φωτιά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως «τα ενοίκια αυξάνονται γιατί η οικονομία… πάει καλά».

Καλό θα ήταν να έπαιρνε και τη γνώμη του ανάπηρου ηλικιωμένου από τη Χαλκιδική ο πρωθυπουργός, για να μας πει και εκείνος την άποψη του για το πόσο… καλά πηγαίνει η οικονομία, και ποιους αφορά τελικά αυτή η «ανάπτυξη» για την οποία γίνεται λόγος.

Ο 81χρονος συνταξιούχος ανάπηρος που έχασε το πόδι του σε εργατικό ατύχημα είχε πάρει δάνειο ανακαίνισης 50 χιλιάδες ευρώ. Όμως τα πανωτόκια είχαν φτάσει το συνολικό ποσό του χρέους σε 150 χιλιάδες ευρώ. Η τράπεζα πούλησε το σπίτι στην εισπρακτική Cepal και σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», ενώ η οικογένεια διαπραγματευόταν με την εισπρακτική, το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου. Από εκεί και το απέκτησε ένα πολίτης των… Σκοπίων έναντι του ποσού των 150.001 ευρώ! Αργότερα, η οικογένεια έμαθε ότι ο νέος ιδιοκτήτης είναι επιχειρηματίας που αγοράζει και πουλάει τουριστικά ακίνητα.

Να λοιπόν ένα παράδειγμα σε τι χέρια καταλήγουν τα σπίτια των Ελλήνων, και ποιοι εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία του ελληνικού λαού. Να πού καταλήγει η μεγάλη αναδιανομή πλούτου που επέφεραν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Ελλάδα γίνεται μια χώρα που δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες, άλλα γίνεται ανοιχτό πεδίο για τα «κοράκια» της αγοράς και έχουμε μια «απόβαση» του ξένου κεφαλαίου που σαρώνει τα πάντα: περιουσίες, όνειρα, κόπους μιας ζωής.

Βλέποντας τέτοιες τραγικές εικόνες, μόνο αηδία μπορεί να νιώσει κανείς με τη σήψη του σημερινού ανάλγητου κράτους που συνεταιρίζεται με τις τράπεζες για να καταστρέψει τη λαϊκή περιουσία και να μετατρέψει τους Έλληνες σε δουλοπάροικους που θα βλέπουν τη στέγαση ως άπιαστο όνειρο και θα ζουν με επιδόματα πείνας.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθλιότητα από τους τραμπούκους των funds: Πέταξαν από το σπίτι του ανάπηρο γέροντα για το πάρει ένας Σκοπιανός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.