ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθλητικό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής

Η ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιτεύχθηκε με την συνδρομή του ΚΙΝΑΛ
Αθλητικό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής

Το αθλητικό νομοσχέδιο του Αυγενάκη έγινε δεκτό επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, με μοναδικά «όχι» αυτά του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Μπουρνού, και της ειδικής αγορήτριας του ΜέΡΑ 25, Σοφίας Σακοράφα.

Η ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιτεύχθηκε με την συνδρομή του ΚΙΝΑΛ.

Την Τετάρτη θα υπάρξει συνέχεια στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και την Παρασκευή θα γίνει Νόμος του κράτους στην Ολομέλεια της Βουλής, παρά τις αντιδράσεις εκπροσώπων των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Αθλητικό νομοσχέδιο: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην ομιλία του ανέφερε:

«Ολοκληρώθηκε η ακρόαση φορέων, αλλά και η δεύτερη ανάγνωση του νέου Νομοσχεδίου, το οποίο αποτελεί τομή για τον αθλητισμό. Για τον αθλητισμό που οραματιζόμαστε για τη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές όλο το υγιές στοιχείο του ελληνικού αθλητισμού, που έστειλε ένα δικό του μήνυμα: ότι επιτέλους θέλουμε αλλαγή σελίδα», είπε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους, όλων των κομμάτων, που με το δικό τους τρόπο συμβάλουν στο να καταλήξουμε σε ένα νομοθέτημα, εξαιρετικά χρήσιμο, λειτουργικό, που θα συμβάλει σε έναν αθλητισμό που ζητά και έχει ανάγκη η χώρα μας. Ενίσχυση του μαζικού, ερασιτεχνικού αθλητισμού, του σωματειακού, αλλά και από την άλλη θα υπηρετεί το σχεδιασμό μίας ενιαίας εθνικής στρατηγικής για τον αθλητισμό στη χώρα μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, η συμβολή όλων είναι απολύτως απαραίτητη. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλω να πω ότι με λογική, με σύνεση, αλλά κυρίως με ωριμότητα προχωρούμε να αντιμετωπίσουμε τα στημένα παιχνίδια στη χώρα μας, κυρώνοντας τη σύμβαση Macolin. Προχωρούμε με βήματα μετρημένα στην αντιμετώπιση της βίας, μία μάστιγα που θέλει δουλειά. Θέλει δουλειά από πολλούς και συμμετοχή και ευθύνη από πολλούς. Θα αντιμετωπίσουμε τη διοικητική αναζωογόνηση των ομοσπονδιών της χώρας μας, να αξιοποιήσουμε τους Ολυμπιονίκες της Ελλάδας, αλλά και από την άλλη να μετεξελίξουμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ευέλικτο, λειτουργικό και χρήσιμο. Η προσπάθεια θέλει μεγάλη βοήθεια, γι` αυτό το λόγο και σήμερα η παρουσία όλων των εκπροσώπων των φορέων ήταν εξαιρετικά σημαντική και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η δουλειά συνεχίζεται, οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα αξιολογηθούν και μέχρι την Παρασκευή που θα έχουμε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο υπάρχει δρόμος να γίνουν αρκετές βελτιώσεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθλητικό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε επί της αρχής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.