ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθλητικό νομοσχέδιο: Κόντρα Βασιλειάδη-Καραμανλή για τις ΕΠΣ

Ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση για το νέο αθλητισμό νομοσχέδιο
Αθλητικό νομοσχέδιο: Κόντρα Βασιλειάδη-Καραμανλή για τις ΕΠΣ

Το μεσημέρι της Τετάρτης (27/2) ξεκίνησε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση για το νέο αθλητισμό νομοσχέδιο που έχει καταθέσει ο Γιώργος Βασιλειάδης με τίτλο: «Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και άλλες διατάξεις».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε έντονη αντιπαράθεση με την υπεύθυνη για τον αθλητισμό της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή, με βασικό θέμα τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Βασιλειάδης ανέφερε ότι: «Με το σύνολο των διατάξεων μπορούμε να χαράξουμε μια νέα μέρα με διαφάνεια, αξιοπιστία που δεν θα χρειαστεί τα ζητήματα να λύνονται σε δικαστικές αίθουσες και ανακριτικά γραφεία.

Ενώ για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είπε: «Θέλουμε να φτιάξουμε μια νέα ανεξάρτητη αρχή με τρόπους λειτουργίας που θα μπορεί να ασκεί τον πραγματικό ελεγκτικό της ρόλο, να προλαβαίνει φαινόμενα που ταλάνισαν τον ελληνικό αθλητισμό».

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να κλείσουμε το φαινόμενο που ζήσαμε και ζούμε με Ομοσπονδίες που είναι στα δικαστήρια συνεχώς, με καταγγελίες και εξώδικα επί εξωδίκων.

Περιλαμβάνουμε διατάξεις για τα θέματα της βίας, σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση των ταραξιών με τέτοιους κανόνες που θα διασφαλίζουν ότι αυτοί που θα συλλαμβάνονται σε επεισόδια, θα μπορεί να τους απαγορευτεί άμεσα η απαγόρευση τους στους αγωνιστικούς χώρους ενώ θα τιμωρούνται αυτοί που θα τους επιτρέπουν την είσοδο στα γήπεδα αν και τιμωρημένοι».

Η αντίδραση της Άννας Καραμανλή

Από την πλευρά της η κ. Καραμανλή εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι άλλο νομοσχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση και άλλο έφτασε στη Βουλή.

Χαρακτηριστικά τόνισε: “Άλλος νόμος βγήκε σε διαβούλευση και άλλον φέρνετε στη Βουλή. Εξαφανίστηκαν 51 ολόκληρα άρθρα. Τι σας έπιασε και θέλετε να ασχοληθείτε με τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις;

Με τις διατάξεις για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς.

Επίσης, βάζετε το στοίχημα στον αθλητισμό, αφού επιτρέπεται σε κατόχους ποσοστού μέχρι 15% στοιχηματικών εταιρειών να διοικούν ομάδες.

Για τη βία, παρακολουθείτε ως απλός σχολιαστής επιθέσεις σε διαιτητές και επεισόδια, χωρίς να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία που έχετε στα χέρια σας, που νομοθέτησε ο προκάτοχός σας”.

Θυμίζουμε ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης ακόμα δεν βρίσκεται μέσα στις διατάξεις του νομοσχεδίου

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αθλητικό νομοσχέδιο: Κόντρα Βασιλειάδη-Καραμανλή για τις ΕΠΣ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.