ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αθλητισμός: «Πράσινο φως» των λοιμωξιολόγων – Ποια πρωταθλήματα ανοίγουν

«Πράσινο φως» των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα πρωταθλημάτων που παρέμεναν κλειστά λόγω της έξαρσης της Covid-19.
Αθλητισμός: «Πράσινο φως» των λοιμωξιολόγων – Ποια πρωταθλήματα ανοίγουν

Αθλητισμός: «Πράσινο φως» των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα πρωταθλημάτων που παρέμεναν κλειστά λόγω της έξαρσης της Covid-19.

Η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και ο Αθλητισμός… επιστρέφει!

Τούτο σημαίνει ότι εγκρίθηκε η σταδιακή επανεκκίνηση μιας σειράς αγωνιστικών δραστηριοτήτων, επομένως ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός επανέρχεται σε δράση.

Συγκεκριμένα από την προσεχή Δευτέρα (22/3) μπορούν να γίνουν και πάλι αγώνες στην Α1 πόλο Ανδρών, την Α1 χάντμπολ Ανδρών και την Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Από το Σάββατο 27/3 στην Α’ Εθνική γυναικών της υδατοσφαίρισης και την Α1 χάντμπολ Γυναικών.

Από την Κυριακή 28/3 στη Football League και την Α’ Εθνική του ποδοσφαίρου σάλας.

Επίσης, από τις 3/4 μπορούν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα της Α2 μπάσκετ Ανδρών και της Γ’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο και από τις 4/4 της Α’ Εθνικής Γυναικών στο ποδόσφαιρο.

Στα πρωταθλήματα που «ανοίγουν» δεν συμπεριλαμβάνεται η Volley League Γυναικών, δεδομένου ότι η ομοσπονδία του βόλεϊ αποφάσισε ήδη τη διακοπή της κατηγορίας.

Παράλληλα, η επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για προπονήσεις στο μπιτς βόλεϊ, σε ανοιχτούς χώρους και με δύο αθλητές/τριες ανά ομάδα.

Τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, μην παραβλέποντας το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, τόνισαν ότι:

– οι διοργανώσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικά επαγγελματική απασχόληση για τους συμμετέχοντες αθλητές,

– δεν αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα στην μετάδοση της νόσου στην κοινότητα,

– ήδη διεξάγονται στις περισσότερες χώρες με δυσμενέστερο της χώρας μας επιδημιολογικό προφίλ και

– ταυτοχρόνως βοηθούν στην ψυχαγωγία του γενικού πληθυσμού -ειδικά όταν μεταδίδονται από ΜΜΕ- κατά τα πρότυπα των ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών που ήδη προβάλλονται και οι συμμετέχοντες σε αυτές ακολουθούν επίσης αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>