ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική: Κίνδυνος φωτιάς σε «κόκκινες» περιοχές

Στην Αττική υπάρχει μεγάλος κίνδυνος φωτιάς σε μερικές περιοχές, στις οποίες δεν έχουν γίνει αποψιλώσεις.
Αττική: Κίνδυνος φωτιάς σε «κόκκινες» περιοχές

Στην Αττική υπάρχει μεγάλος κίνδυνος φωτιάς σε μερικές περιοχές, στις οποίες δεν έχουν γίνει αποψιλώσεις.

Στην Αττική 18 περιοχές, βρίσκονται σε κίνδυνο να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Σ’ αυτές δεν έχουν γίνει αποψιλώσεις και αντιπυρικές ζώνες.

Γι’ αυτόν τον λόγο και υπάρχει έντονη ανησυχία στην πυροσβεστική υπηρεσία. Η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την χαρτογράφηση περιοχών, που βρίσκονται σε κίνδυνο να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Αυτή πραγματοποιήθηκε με ειδικά μοντέλα προσομοίωσης που υπάρχουν. Έτσι γνωστοποιήθηκε πως 31 σημεία στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερο πιθανότητα να ξεσπάσει πυρκαγιά, από αυτά, τα 18 βρίσκονται στην Αττική.

Ο “χάρτης” των κόκκινων περιοχών

Λαυρεωτική-Κερατέα

Μαρκόπουλο-Μεσογαίας

Ραφήνα-Πικέρμι

Σπάτα-Λούτσα

Νέα Μάκρη-Μαραθώνας

Εκάλη-Νέα Ερυθραία

Κρυονέρι-Άνοιξη-Δροσιά-Ροδόπολη-Διόνυσος

Κάλαμος-Μαρκόπουλο, Ωρωπός, Αφίδναι

Θρακομακεδόνες-Μενίδι

Μάνδρα-Βίλια

Αιάντειο Σαλαμίνας

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, για να υπάρχουν εναέριες περιπολίες από τον Ιούνιο, έχει γίνει μίσθωση με σύμβαση έργου σε:

-6 αεροπλάνα AIR TRACTOR Fire Boss

-Διαθέτουν αυτονομία πτήσης 5 ώρες

-και 3 τόνοι χωρητικότητας νερού

Παράλληλα, υπάρχει προοπτική αγοράς 30 τέτοιων αεροσκαφών καθώς το κόστος αγοράς είναι 3-4 εκατομμύρια ευρώ το καθένα.

Οι εναέριες περιπολίες θα πραγματοποιούνται έμφορτα και εναλλάξ τις ώρες που θεωρούν πως θα είναι κρίσιμες. Σε περιοχές που θεωρούνται όχι μόνο «Κόκκινες» για να εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά αλλά και «Πορτοκαλί».

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες είναι να εντοπίζουν έγκαιρα τις φωτιές σε διάφορα μέρη. Όταν είναι στο αρχικό τους στάδιο, έτσι θα είναι πιο εύκολο να τις αντιμετωπίσουν και να τις κατασβήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εδώ έρχεται το κλασικό μότο των πυροσβεστών πως μια φωτιά στην αρχή σβήνει με ένα ποτήρι νερό, στη συνέχεια με έναν κουβά και μετά την κυνηγάς. Το 3ο στάδιο επιχειρείται να αντικατατασταθεί με 3 τόνους νερού από αυτά τα αεροπλάνα.

Φωτιά Κορινθία: Συγκλονίζουν οι πυρόπληκτοι: «Καταστροφή, απόλυτη καταστροφή»

ΠΑΟΚ: Το θέλει περισσότερο και πρέπει να το πάρει!

Survivor 22/5: Ακυρώθηκε το γλέντι στο Ζευγολατιό για τον Μπάρτζη – Η Άννα Μαρία θα τον υποδεχτεί με… ντομάτες! (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αττική: Κίνδυνος φωτιάς σε «κόκκινες» περιοχές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.