ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική οδός: Μπάχαλο για το αν θα δοθούν 2000 ευρώ αποζημίωση ανά αυτοκίνητο ή ανά επιβαίνοντα

Η Αττική οδός έγινε μπάχαλο και οι πολίτες αναζητούν απαντήσεις σε ένα τοπίο γεμάτο ανακρίβειες.
Αττική οδός: Μπάχαλο για το αν θα δοθούν 2000 ευρώ αποζημίωση ανά αυτοκίνητο ή ανά επιβαίνοντα

Αττική οδός: Ένα πραγματικό χάος άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίς στην Αττική οδό με τους πολίτες να βρίσκονται εγκλωβισμένοι για πολλές ώρες και οι υπεύθυνοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Μετά από την γνωστοποίηση της αποζημίωσης που θα δικαιούνται όσοι πέρασαν αυτή την μεγάλη ταλαιπωρία έχει επικρατήσει ένα μπάχαλο γεμάτο από ανακρίβειες.

Την αποζημίωση δικαιούνται όσοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο ή θα δοθεί ανά όχημα σε μια απόφαση που καλύπτει την ανικανότητα με παροχές.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το δεύτερο σενάριο είναι και το επικρατέστερο αυτή τη στιγμή, δηλαδή τα 2.000 ευρώ να δοθούν ανά αυτοκίνητο και όχι ανά επιβάτη κάτι που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις καθώς στην Αττική Οδό εγκλωβίστηκαν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι κινδυνεύουν για μια ακόμη φορά να μείνουν εκτεθειμένοι.

Αυτό όμως δεν φαντάζει να είναι το μοναδικό πρόβλημα καθώς είναι απαραίτητο να γίνει και ταυτοποίηση των αυτοκινήτων καθώς από μια ώρα και μετά, λόγω της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί πολλά αυτοκίνητα δεν έκοψαν εισιτήριο ενώ πολλοί πολίτες επέβαιναν σε ταξί ή και σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Φυσικά, πολλοί από αυτούς είναι έτοιμοι να προσφύγουν στα δικαστήρια κατά της Αττικής οδού προκειμένου να διεκδικήσουν μεγαλύτερα ποσά που φτάνουν ακόμη και τις 30.000 ευρώ για την ταλαιπωρία που βίωσαν.

Την ίδια στιγμή, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Αττικής οδός εμπαίζουν με τον χειρότερο τρόπο τους ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στον κατά τα άλλα πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα, μιας και τα 2000 ευρώ της αποζημίωσης…αφορούν τα οχήματα και τα πρόσωπα που εγκλωβίστηκαν σε αυτά.

Μάλιστα η ανακοίνωση της εταιρείας είναι ξεκάθαρη χωρίς κανέναν αστερίσκο «Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές. https://www.aodos.gr/2022/arthro/anakoinosi-attikis-odou-3/ “

Από την πλευρά τους δικηγόροι που θα αναλάβουν την υπεράσπιση οδηγών από την πλευρά τους λένε πως τις αποζημιώσεις τις διεκδικούν φυσικά πρόσωπα και όχι άψυχα – Μιλάμε για το απόλυτο μπάχαλο με την υπογραφή του ίδιου του πρωθυπουργού.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αττική οδός: Μπάχαλο για το αν θα δοθούν 2000 ευρώ αποζημίωση ανά αυτοκίνητο ή ανά επιβαίνοντα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.