ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση στο «Αττικόν» – Παραμένει σε κατάσταση σοκ (vid)

Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ασθενή στο νοσοκομείο «Αττικόν». Ο δράστης, που αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 4ο όροφο, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση για αφαίρεση όγκου. Όπως κατέθεσε η σύζυγος του 59χρονου στις αστυνομικές αρχές, ο άνδρας της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Πίστευε όμως πως οι γιατροί τον...
Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση στο «Αττικόν» – Παραμένει σε κατάσταση σοκ (vid)

Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από ασθενή στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Ο δράστης, που αυτοκτόνησε πηδώντας από τον 4ο όροφο, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση για αφαίρεση όγκου.

Όπως κατέθεσε η σύζυγος του 59χρονου στις αστυνομικές αρχές, ο άνδρας της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Πίστευε όμως πως οι γιατροί τον είχαν άδικα υποβάλει σε χειρουργική επέμβαση.

«Είναι υπαρκτό το φαινόμενο να υπάρχει μετεγχειρητικά σύγχυση, ντελίριο, ή ακόμη και αυτό που λέμε μετεγχειρητική ψύχωση, δηλ. ψευδαισθήσεις, παραληρηματικές ιδέες… Είναι ευρύ το φάσμα», αναφέρει ο ψυχολόγος Βαγγέλης Βερτόπουλος.

«Το μόνο που μπορεί κανείς να υποθέσει είναι το στρες στο οποίο υποβάλλεται ο οργανισμός στην εγχειρητική περίοδο και προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά. Αν τώρα, γεννηθεί κάποια ιδέα στο μυαλό κάποιου και φουντώσει, αυτό είναι υπόθεση ψυχιατρική», δηλώνει ο Δημήτρης Μανίκης, αναισθησιολόγος του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο δράστης και αυτόχειρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου. Ανάρρωνε σε θάλαμο του Αττικού νοσοκομείου και δεν είχε δώσει δείγματα για το τι έμελλε να κάνει.

Η 32χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα 2 παιδιών, έχει υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και ευθειασμό στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Πήρε εξιτήριο από την μονάδα εντατικής θεραπείας, όμως παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Πηγή: ert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διέφυγε τον κίνδυνο η νοσηλεύτρια που δέχθηκε επίθεση στο «Αττικόν» – Παραμένει σε κατάσταση σοκ (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.