ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάχαλο με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Κανονικά τελικά μαθητική και στρατιωτική

Αλαλούμ με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Άλλα λέει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας άλλα το Υπουργείο Εσωτερικών...
Μπάχαλο με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Κανονικά τελικά μαθητική και στρατιωτική

Ανεπανάληπτο μπάχαλο με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη καθώς παρουσιάζονται από την Πολιτεία δύο διαφορετικές εκδοχές για το ποιοι θα παρελάσουν…

Ασόβαρη και κατώτερη των περιστάσεων τόσο η περιφέρεια Θεσσαλονίκης όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή συνεννόηση μεταξύ τους, ούτε καν για τα απλά πράγματα όπως το να υπάρχει μια εβδομάδα πριν την 28η Οκτωβρίου μια και μοναδική κοινή απόφαση.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε πως «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Ρεπορτάζ από τη συμπρωτεύουσα, μάλιστα τόνιζαν πως στην παρέλαση δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 40 μη στρατιωτικά τμήματα και η διάρκεια θα ξεπερνούσε σίγουρα τις δύο ώρες σε αντίθεση με την οδηγία που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, όπως τόνισε το ΑΠΕ ΜΠΕ, διέρρεαν πως η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά και τα δημοσιεύματα αφορούσαν μόνο τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εγκύκλιος του υπουργείου από τις 13 Οκτωβρίου, μάλιστα, προβλέπει πως στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, αναπήρους πολέμου, τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα κτλ. και η διάρκεια δε θα ξεπερνά αυστηρά τη μία ώρα.

Τελικά, το Υπουργείο Εσωτερικών μετά από παλινωδίες έβγαλε επίσημη ανακοίνωση και ελπίζουμε να είναι η τελική:

«Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Τέλος ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει την τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα, ως καγκελάριος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ!

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάχαλο με την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Κανονικά τελικά μαθητική και στρατιωτική», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.