ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ήσσονος σημασίας» οι υποκλοπές και το άρθρο – καταπέλτης των NYT!

Ο βουλευτής ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου δεν βλέπει... σημαντικότητα στο να παρακολουθούνται ακόμα και πολιτικοί αρχηγοί.
Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ήσσονος σημασίας» οι υποκλοπές και το άρθρο – καταπέλτης των NYT!

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Στη σκιά του διαφαινόμενου σκανδάλου των υποκλοπών, νέα ρεκόρ στο σπάσιμο του… «γραφικόμετρου» καταγράφουν βουλευτές της κυβέρνησης που προσπαθούν απεγνωσμένα να ακολουθήσουν την παραδοσιακή συνταγή της υποβάθμισης του θέματος.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου εμφανιζόμενος σε εκπομπή του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε απλώς… «ανοησίες της ΕΥΠ» την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ υποστήριξε ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το άρθρο – κόλαφος κατά του πρωθυπουργού των New York Times είναι θέματα… «εξαιρετικά ήσσονος σημασίας»!

Ακόμη ο κ. Παπαδημητρίου έψεξε τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τέτοιου είδους μη… σημαντικά θέματα ανάγονται ως ζητήματα εθνικής σημασίας. Δηλαδή κατά την αντίληψη του «γαλάζιου» βουλευτή, το να παρακολουθούνται κινητά πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και πολιτών από μια υπηρεσία που βρίσκεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, δεν είναι εθνικό ζήτημα!

Επίσης το να φιλοξενεί άρθρο – καταπέλτη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την σήψη στην Ελλάδα, η ναυαρχίδα του Αμερικανικού Τύπου New York Times, είναι επίσης… ασήμαντο θέμα! Ένα πολύ σκληρό άρθρο που ασκεί σφοδρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό, και καταγγέλλει πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει γίνει έρμαιο διαφθοράς και συμφερόντων, που αν μη τι άλλο έγινε αφορμή για έναν αιτιολογημένο διασυρμό της χώρας μας στο εξωτερικό.

Η τεχνική της τεχνητής υποτίμησης των σκανδάλων μπορεί να απέφερε καρπούς σε κάποια ζητήματα περιορισμένης εμβέλειας, όμως στο θέμα των υποκλοπών πλέον η κυβέρνηση βάλλεται πανταχόθεν, από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης μέχρι και από ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Και κάπως έτσι, τα χειροκροτήματα από το Κογκρέσο έγιναν μακρινός απόηχος και ο χαρακτηρισμός του πρωθυπουργού ως «πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας», έδωσε την θέση του σε ένα διαφαινόμενο σκάνδαλο μεγατόνων, διεθνούς «ακτινοβολίας». Το ότι τα εγχώρια ΜΜΕ ως επί το πλείστον έχουν πιάσει «πάτο» ως προς την ανεξαρτησία τους, δεν σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε «γαλάζιος» βουλευτής μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, αντιμετωπίζοντας τους New York Times ως αντίστοιχους με τα «πετσωμένα» ελληνικά μέσα.

Παρατηρώντας τις αντιδράσεις του διεθνούς Τύπου άλλα και την γενικευμένη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού, δεν έχει κανείς παρά να διαπιστώσει πως η τοποθέτηση του Μπάμπη Παπαδημητρίου είναι η επιτομή του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού. Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα του λαϊκισμού γι’ αυτή την απεγνωσμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ήταν όταν ο κ. Παπαδημητρίου κατέληξε λέγοντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη πως «ελπίζει να μην καταντήσει στην αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάμπης Παπαδημητρίου: «Ήσσονος σημασίας» οι υποκλοπές και το άρθρο – καταπέλτης των NYT!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.