ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαρτσελόνα: Δίπλα στα προσφυγόπουλα στη Λέσβο!

Η Μπαρτσελόνα μετατρέπει τους καταυλισμούς στη Λέσβο σε γήπεδα για τα προσφυγόπουλα!
Μπαρτσελόνα: Δίπλα στα προσφυγόπουλα στη Λέσβο!

Οι μεγάλοι σύλλογοι όπως είναι η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλοι τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου, όπως αποδεικνύεται με την πρωτοβουλία στη Λέσβο.

Συγκεκριμένα, οι Καταλανοί βοηθούν τα προσφυγόπουλα στη Λέσβο με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα, στο οποίο αναλαμβάνει την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, ως μια ευχάριστη διέξοδο από τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν.

Η Μπαρτσελόνα δίνει την ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο, μετατρέποντας τους καταυλισμούς στη Λέσβο σε γήπεδα, που μπορεί να μη μοιάζουν με τις εγκαταστάσεις στη Βαρκελώνη, αλλά προσφέρουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στα εκατοντάδες παιδιά που τα χρησιμοποιούν!

«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τους επηρεάσουμε, να τους βοηθήσουμε να ονειρευτούν, μπορούμε να τους δείξουμε το μέλλον», δήλωσε ο Τζόρντι Κάρντονερ. αντιπρόεδρος της Μπάρτσα και του Barca Foundation, που ηγείται της προσπάθειας.

Η Λέσβος είναι μια από τις κύριες πύλες στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες που εγκατέλειπαν τις συγκρούσεις τω χωρών τους. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα στην αιχμή της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015 και το 2016.

Εκατοντάδες παιδιά είναι μέλη του προγράμματος Barca Soccer FutbolNet από την υλοποίησή του τον Ιούλιο του 2017, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της ΜΚΟ Movement on thw Ground.

Παιδιά από δύο στρατόπεδα προσφύγων παρακολουθούν την ακαδημία ποδοσφαίρου στο νησί. Οι προπονήσεις διαρκούν δύο ώρες και πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα. Στο πρόγραμμα απασχολούνται ως προπονητές, πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο.

«Τα παιδιά δεν έχουν κανένα να τους πει, τι είναι σωστό και τι λάθος»

«Αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Είναι εδώ χωρίς γονείς και δεν έχουν κανέναν να τους πει τι είναι σωστό και τι λάθος» υποστήριξε ο Αέσα Όσο, που είναι προπονητής από την Συρία και συνέχισε: «Ετσι μέσω του προγράμματος μαθαίνουν πολλές αξίες όπως ο σεβασμός και η ομαδική εργασία».

Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων του προγράμματος είναι κορίτσια. Η Μπαλούτ Αλί από το Πακιστάν, που ζει σε στρατόπεδο της Λέσβου μαζί με τις τρεις αδελφές της, ονειρεύεται να γίνει προπονητής ποδοσφαίρου.

«Ελεγαν ότι το ποδόσφαιρο ήταν μόνο για αγόρια και όχι για κορίτσια. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία διαφορά. Είμαστε ίσοι» δήλωσε η 15χρονη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπαρτσελόνα: Δίπλα στα προσφυγόπουλα στη Λέσβο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.