ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Έτσι θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού»

Τις δικές του εκτιμήσεις για την πανδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο όλο αυτό που περνάμε μπορεί να έχει τελειώσει έως το φινάλε του 2021. Μιλώντας στον Economist ο Μπιλ Γκέιτς εξήγησε ότι τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση της έρευνας θα φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα είπε ότι...
Μπιλ Γκέιτς: «Έτσι θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού»

Τις δικές του εκτιμήσεις για την πανδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς. Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο όλο αυτό που περνάμε μπορεί να έχει τελειώσει έως το φινάλε του 2021.

Μιλώντας στον Economist ο Μπιλ Γκέιτς εξήγησε ότι τα εμβόλια που βρίσκονται στην τρίτη φάση της έρευνας θα φέρουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα είπε ότι «πιστεύω πως αρκετά από αυτά (τα εμβόλια) θα είναι αποτελεσματικά, όχι απλά στο 50%, αλλά σε ένα ποσοστό 80-90% σε ό, τι αφορά στην ανάσχεση μετάδοσης του ιού».

Στη συνέχεια ο Αμερικανός τόνισε πως θα πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις σε αυτό τον τομέα. «Όλοι πρέπει να ξοδέψουμε εκατομμύρια προκειμένου να βγάλουμε εκεί έξω το εμβόλιο για να διασώσουμε τα τρισεκατομμύρια της οικονομικής ζημιάς που προκαλείται», δήλωσε.

Από εκεί και πέρα, είπε πως τα υπό δοκιμή εμβόλια έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής. Αυτό δεν υπερβαίνει τα 2-3.000.000 δολάρια ανά δόση. Το ερώτημα, όμως, που έθεσε είναι το εξής: «Επειδή χρειαζόμαστε δισεκατομμύρια δόσεων, θα μπορέσουμε να βγάλουμε εμβόλια στην αγορά και να επιτύχουμε την ανοσία μέσα στο 2021 ή θα επεκταθεί αυτό (επιδημία) και το 2022;».

«Υπάρχουν πολλά μοντέλα προβολής που υποδεικνύουν πως εξαιτίας των μολύνσεων, όπου αποκτά κανείς ανοσία και εξαιτίας διασταυρούμενης προστασίας από άλλα εμβόλια για άλλους κορονοϊούς, αν προσθέσει κανείς το εμβόλιο, ακόμη και σε ένα ποσοστό 30% με 40%, αυτό θα μπορούσε να σταματήσει την εκθετική εξάπλωση. Ως τα τέλη του 2021 θα έχουμε αρκετές δόσεις που θα έχουμε σχεδόν ξεμπερδέψει, ίσως να «μπούμε» λίγο και στο 2022» συμπλήρωσε.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπιλ Γκέιτς: «Έτσι θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.